Fordeler med DTV

Den amerikanske kongressen har mandat at som 12. juni 2009 må alle med full kraft TV-stasjoner har byttet fra analoge sendinger til digitale sendinger. Denne bedriften kompletterte bryteren, kalt Digital TV (DTV) overgang, krevde at alle fjernsynsselskaper til å stanse analoge overganger til fordel for de mer gunstige digitale sendinger. Selv om forbrukerne måtte oppgradere sine eldre analoge apparater for kompatibilitet med denne nye standarden, DTV gir fordeler som analoge sendinger ikke.

Broadcast Spectrum

Bytte fra analog til digital har åpnet opp hele sendingen spekteret, tidligere reservert for analoge sendinger. Kringkastere kan nå bruke dette spekteret for nød- og sikkerhetskommunikasjon, slik som politi og brannvesen. Kringkastere kan også selge det overskytende spekteret til trådløse kommunikasjonsselskapene for mer avanserte forbruker trådløse tjenester. I tillegg til at DTV-sendinger bruke en mindre båndbredde for en gitt oppløsning, slik at mer informasjon kan overføres på en gang.

Bilde- og lydkvalitet

Siden DTV bruker en mindre båndbredde, bilde og lyd sendinger har en høyere kvalitet enn eldre analoge sendinger. Kringkastere kan overføre HDTV-sendinger og Dolby Digital surroundlyd uten å overbelaste båndbredden. Sendinger er også mer konsekvent over lengre avstander, så det er mindre statisk og forstyrrelser i bildet.

multicasting

Med digitale sendinger, kan kringkastere tilbyr flere kanaler programmerings over samme spektrum. Kalt multicasting, dette gjør at kringkastere å sende high-definition (HD) signaler, standard definisjon signaler og andre programmer til en enkelt kanal. Så i stedet for å ha en kanal 2, kan du ha kanaler 2-1, 2-2 og 2-3, hver med egen programmering fra samme kringkasteren.

data Streaming

DTV åpner opp muligheten for kringkastere å streame data sammen med tradisjonelle signaler for en interaktiv kringkasting. For eksempel kan seerne se en matlagingsprogram og laste ned oppskriften til sin TV. Andre typer data omfatter en elektronisk programguide, eller EPG som viser nåværende og kommende sendinger og lar deg angi påminnelser eller programmere digital video recorder.