Ford Kode P0012

Den P0012 feilkode på din Ford indikerer en feil med "A" kamaksel timing, spesielt, er det overstående. Når P0012 feilkoden vises, vil check engine lyset også bli belyst.

Betydning

Hvilken kamaksel er "A" kamaksel varierer avhengig av kjøretøyet. Det kan være inntak, front eller venstre kamaksel på Ford. En feil i timing med denne kamaksel vil føre til harde starter, dårlig tomgang og muligens stal av kjøretøyet.

årsaker

En over-retardert kamaksel er forårsaket av et ikke-fungerende variable kamaksel timing solenoid. I tillegg til dette solenoid være ubrukelige, kan denne feilkoden på din Ford være forårsaket av et problem med variabel kamaksel timing solenoid ledninger, kontinuerlig strøm av olje til variabelen kamaksel timing stempelkammer, eller en ventilstyring solenoid som sitter fast åpen.

betraktninger

Det er viktig å kontrollere at den variable kamakselen timing solenoid er ikke i drift før du setter det. Hvis en åpenbart fast magnetventil ikke er sett under inspeksjon, tillate en Ford-forhandler eller annen Ford-spesialisert mekaniker til å sjekke enheten. De har tilgang til avanserte verktøy for å kontrollere og diagnostisere eventuelle problemer i drivverket på din Ford.