Bremsesystemkomponenter

Bremsesystemkomponenter


Bremsesystemet av en bil eller andre kjøretøy er systemet ansvarlig for å stanse hjulene til å bringe bilen til en stopp. Dette er vanligvis ikke veldig kompliserte systemer, men de har en masse deler som er avgjørende for effektiv drift av hele systemet. Det er tre primære typer bremsesystemer: skivebremser, trommelbremser og luftbremser.

skive~~POS=TRUNC

Disc bremsesystemer stoppe rotasjonen av bilens hjul ved å trykke på en bremsekloss mot en bremseskive, eller rotor. Disc bremsesystemer bruker vanligvis en master sylinder fylt med bremsevæske. Når bremsepedalen trykkes bremsevæsken presses gjennom bremseslanger, noe som fører et system av bremsekalipere på hjulene til å trykke på keramikk eller karbonbremseklosser mot metall rotor.

Trommelbremser

Drum bremsesystemer er lik skivebremser på at de er et middel for å fysisk stoppe bildekk fra snu. I stedet for plater eller rotorer, trommelbremsesystemer har en rund, hul trommel festet til dekket. Når bremsepedalen trykkes bremsevæske er tvunget ut av en master sylinder gjennom en brems linje til bremseskoene på dekk, og tvinger dem utover og mot den indre veggen av bremsetrommelen. Drum bremsesystemer har også en backing plate som holder bremse menigheten sammen og returnere fjærer som tvinger bremseskoene tilbake til sine startposisjoner når bremsen slippes.

Air Brakes

Luft bremsesystemer er lik de ovenfor angitte hydrauliske system, med unntak av at i stedet for bremsevæske, blir luften som brukes for å trykksette bremseklossene mot hjulene. Luftbremser er noe mer komplisert enn sine væskebaserte kolleger. De bruker luftlagringstanker, en luftkompressor som pumper luft inn i lagertankene, en luftkompressor guvernør som styrer luftkompressoren, luft tank avløp som bidrar til å fjerne fuktighet fra luftlagringstanker, en alkohol fordamper som injiserer alkohol gass i luften system for å hindre is i tilførselslinjene, forskjellige målere av lufttrykket i systemet, og den er typisk system av tromler eller skiver, avhengig av den eksakte typer bremser luftbremsesystemet bruker.