Den beste lyden Innstillinger for mottakere for Blu-ray

Den beste lyden Innstillinger for mottakere for Blu-ray


Blu-ray-plater har større lagringskapasitet enn vanlige DVD-plater, slik at lydspor som ikke er komprimert og en klarere, mer ekte lyd. Å ha en god mottaker og høyttalere er en viktig del av hjemmekinoopplevelse, men en hjemmekino er bare så god som kablene og innstillingene som brukes. Med Blu-ray-filmer, er det et stort antall lydinnstillinger, og finne ut hvilke som er best kan være forvirrende. Noen lydformater støttes ikke av alle Blu-ray-spillere, og derfor vil ikke fungere.

Pulse Code Modulation

Pulse Code Modulation (PCM) er den sanneste kopi av master lydspor og det beste valget for lyd. Det er ingen komprimering med en PCM spor og derfor ingen risiko for gjengivelse tap. På samme tid, PCM-spor er meget store og kan være skadelig for videokvalitet. Tapet i videokvalitet er forårsaket av overdreven båndbredden tas for å overføre den PCM sporet. Et tap i videokvaliteten er ikke garantert, men det er en risiko, avhengig av båndbredden egenskapene til kablene brukes. Toslink-kabler kan ikke håndtere båndbredde kravene til et PCM spor, men HDMI kan. Alle Blu-ray-spillere støtter PCM.

Dolby TrueHD

Dolby TrueHD er komprimert, men det er gjort på en måte som mister ingen troskap. Når dekodes, kvaliteten på en Dolby TrueHD lydspor er det samme som et PCM spor. Det er ingen video tap av kvalitet når du bruker Dolby TrueHD, men en Blu-ray-spilleren vil ikke spille en Dolby TrueHD lydspor hvis tilkoblet via Toslink-kabler. I stedet vil Dolby Digital AC-3 spor brukes. HDMI-kabler vil overføre Dolby TrueHD-signaler, så lenge Blu-ray-spilleren støtter Dolby TrueHD. Hvis den ikke gjør det, kan spilleren dekode lydspor og sende det som et PCM spor.

DTS-HD Master Audio

DTS-HD Master Audio har også uten tap av troskap med sine lydspor. DTS-HD Master Audio spor er også av samme kvalitet som PCM lydspor. Igjen, kan Toslink-kabler støtter ikke båndbredden som trengs for å overføre en DTS-HD Master Audio spor. Standard DTS spor brukes i stedet. HDMI fungerer på spillere som støtter DTS-HD Master Audio. På Blu-ray-spillere som ikke støtter DTS-HD Master Audio spor, vil spilleren bruke standard DTS spor.

plater

Ikke alle lydformater finnes på hver Blu-ray-plate. Produksjonsbedriftene bestemme formatene de ønsker å bruke. For eksempel, Disney og Sony Blu-ray-filmer vanligvis tilbyr PCM lydspor, som gjør mange av Lionsgate Films. Fox Home Entertainment foretrekker å bruke DTS-HD Master Audio. Dolby TrueHD er inkludert på ulike Blu-stråler, men ikke knyttet til noen bestemt distributør.