Betydning av kamera problemer med støy

Betydning av kamera problemer med støy


Når fotografer klage på støy fra sine kameraer, de er ikke snakk om de rolige lydene av autofokusmotoren eller smekk av lukkeren. Støy er et fotografisk problem, og refererer til spesifikasjoner av lys som utvanne eller forurenser et bilde. Vanligvis bildene bli bråkete når du skyter i dårlig lys ved høy følsomhet, noe som gjør kameraet forsterke lysnivået kunstig. Digital støy kan ødelegge skudd.

mekaniske Sounds

Støy - som i lyd - er en naturlig del av fotografering, spesielt med digital single-lens reflex, eller DSLR. Kameraet hyler før blitsen avfyres, sliper veldig stille som det justerer linsen og klikk når den smekker et skudd. Noen ganger kan en støy klage bety et problem. Hvis objektivet begynner å bli høyere, er det mulig å kjøre motoren har på seg ut.

Følsomhet

Digital støy er et produkt av en kameraets følsomhetsinnstilling. I dagene av film fotografering, du trengte å bruke raskere filmer å ta bilder i dårlig lys. Filmer ble rangert etter en International Standards Organization, eller ISO, hastighet. Digitale kameraer imitere disse hastighetene, men ikke har film; i stedet, refererer ISO-tall til følsomheten på bildesensoren, som elektronisk forstørrer lys for å skape skarpere bilder ved høye ISO-innstillinger. Et bilde tatt på ISO 200 er dobbelt så lyst, elektronisk, som et bilde tatt på ISO 100. Støy kryper inn som følsomhet øker, og kameraer med fysisk små sensorer - som en kompakt pek-og-skudd - skape mer støy ved å multiplisere lyset på et mindre område.

ISO-Laget Noise

Kompakte digitalkameraer har vanligvis følsomhet varierer fra ISO 80 til ISO 1600. Opptak i høy ISO moduser i fullt dagslys vil ikke skape mye støy, så det er nok naturlig lys til å eksponere bildet. Men i dårlig lys, multipliserer ISO-innstilling dagens lys i doble trinn. ISO 200 er dobbelt så kraftig som 100 og 400 er dobbelt så kraftig som 200. Så, ved ISO 1600 kameraet er forstørrelses lys 16X det naturlige lyset. Tenk deg en scene med et enkelt, dim lyskilde. Når du snapper din lukkertid ved ISO 1600, leser kameraet lyset og forstørrer det med 16 for å produsere bilder; hvis lyset ikke finnes i noen regioner, hvite flekker vises på bildet. Disse digitale flekker av lys vanligvis ikke er merkbar når du fotograferer i dagslys.

redusere støy

Du kan omgå begrensningene i kameraet, til en viss grad. Hvis kameraets dårlig lys bilder er dekket med støy, reduserer ISO og skyt med et stativ og selvutløser. De fleste pek-og-skyt-kameraer justere andre innstillinger - som lukkertid - for å kompensere for lysnivåer, så hvis kameraet oppdager et svakt scene, vil den bruke en lang eksponering. Hold ISO lav og støyen forsvinner. Med en DSLR, administrerende støy er enklere, så du har full kontroll over lukkertid og blenderåpning, og kan bruke ISO-innstillinger som en sekundær eller tertiær betraktning. Raske linser med stor blenderåpning kan skyte i svakt lys uten ISO kompensasjon. High-end DSLR-kameraer er laget for å være lydløs på de høyeste ISO-innstillinger.