Hvordan vite når en Rear Sway Bar er dårligSway barer er utformet slik at et kjøretøy for å rulle mindre ved kurvekjøring. De fungerer ved at suspensjonen til å komprimere og trykk opp mot baren. Baren forsøker å bøye og presse ned på motsatt side av kjøretøyet, og dette overfører oppover suspensjon kraft fra den ene siden av bilen til den andre effektivt. Sway barer og tilhørende komponenter kan slites ut og mislykkes over tid.

Bråk

Måten en sway bar vendinger når de plasseres under stress i svinger kan føre til støy hvis sway bar eller relaterte komponenter har sviktet. Denne støyen kan variere fra en snapping ved kurvekjøring til en rangle når du kjører over små og mellomstore humper. Du kan også høre støy som et pip. Støyen kan starte ut som en liten irritasjon, gradvis blir verre til det punktet at du kan føle vibrasjoner i kabinettet mens du kjører.

Kontroll

Sway barer er utformet for å forbedre behandling og kontroll til en bil. Som sway bar eller tilhørende komponenter begynner å svikte, kan kjøretøyet ikke har de samme kjøreegenskaper det en gang gjorde. Håndtering kan brytes ned over tid, og en sjåfør kan ikke merke det vokser stadig verre. En tekniker kan vanligvis fortelle når noe er galt; han vil bli mer kjent med hvordan ulike kjøretøyer operere.

dekkslitasje

Dekkslitasje er en indikasjon på noe unormalt skjer med bilens styring eller fjæringssystemer. Dekk som har en fjær slitasje mønster, med kantene av slitebanen "Feathering 'oppover fra senter deler, kan være viser symptomer på sway bar svikt. Diagonale slitasje mønstre kan vise det samme. Enhver unormal dekkslitasje bør vurderes av en profesjonell tekniker, som problemet er sjelden med dekkene og er mer sannsynlig at en mislykket suspensjon komponent, inkludert en svaie bar.

Visuell inspeksjon

En visuell inspeksjon vil vanligvis avsløre sway bar problemer. Gummi eller nylon foringer som brukes til å feste svaie bar til rammen kan være sprukket eller tørt, eller skåret bort. I de verste tilfellene kan foringene har falt ut. De sway bar lenker, som gir en overflate for suspensjonen til å presse mot sway bar ved kurvekjøring, kan være i samme stand eller ødelagt av helt. Ved å ta tak i baren, kan du ofte se om det er løs, eller helt ødelagt og behov for utskifting.