Årsaker til Startup Lyder i en 5.3L Vortec Valve Lifter

Årsaker til Startup Lyder i en 5.3L Vortec Valve Lifter


Lifter tick er en vanlig forekomst i V-8 motorer som Chevy 5,3-liters Vortec. Dette tikkende lyd er forårsaket av ventilløftere, som er fylt med olje under motoren. Når motoren sitter, kan oljen siver ut av løftere. Når dette skjer, vil løfteren kryss ved oppstart før det fyller opp med motorolje.

Innvirkning på Engine

Tikker løftere er ikke farlig. Løfteren er designet med et avløp / fylle hull som gjør at løfteren til å flyte eller fall basert på oljetrykk. Et gammelt triks er å kjøre en tykkere motorolje, som fortsatt er i løfteren lenger etter at motoren er slått av. Dette anbefales ikke i nyere 5,3-liters V-8s, men som angir 5W-30 olje. Husk at tyngre oljer er tregere til å smøre når motoren er startet, spesielt på en kald start, noe som kan føre til ytterligere slitasje på motoren.

Engine Cleaner

Kjører motoren renere gjennom motoren kan bidra til å fjerne karbon avleiringer som kan bidra til tikkende ved oppstart. En rekke motor rengjøringsmidler er tilgjengelig på bilbransjen forsyne butikkene som er spesielt formulert for å fjerne motorkarbonavleiringer.

Lifter Replacement

Løfteren erstatning i den 5,3 liters Vortec er en kompleks prosess som inkluderer fjerning av motor hoder. Hvis motoren tikker skjer kontinuerlig etter bare to timer ved hvile, kan dette være en indikasjon på slitte løftere. GMs Technical Service Bulletin # 10-06-01-007B beskriver ventilløfter diagnose og utskifting prosedyrer for autoriserte forhandlere.

Factory Olje filter

AC Delco er GMs deler leverandør. AC Delco oljefilter inneholder en anti-drain tilbake ventil som bidrar til å stoppe oljen renne ut av ventilløftere når motoren sitter. Hvis du bruker en ettermarkedet oljefilter, kan bytte tilbake til en fabrikk AC Delco oljefilter redusere forekomsten av løfteren tick.