2008 GMC Sierra Denali Ytelse

2008 GMC Sierra Denali kan beskrives som en sportsbil gjemmer seg i kroppen arbeid lastebil. Luksus, eleganse, kraft og slepekapasitet ble alt blandet inn i en top of the line lett lastebil. En søsken til Chevrolet Silverado 1500, Sierra Denali, var den dyreste lett lastebil i stallen på GMC.

Historie

GMC Sierra har i hovedsak vært en enegget tvilling til Chevrolet C / K og Silverado modeller, og kan dateres tilbake til 1962. Denali navneskilt ble innført, ved GMC i 1998, for å representere en ny luksus og powertrim nivå. Først utnyttet på GMC Yukon, Denali navneskilt og trim ble til slutt også lagt til Sierra lineup.

typer

2008 GMC Sierra Denali var tilgjengelig i bak-wheel-drive og all-wheel-drive-modeller. Power ble generert av en 6,2-liters V-8 motor som produserte 403 hestekrefter ved 5700 rpm og 417 fot-pounds av dreiemoment ved 4300. Dette var den samme motoren som finnes i Cadillac Escalade, men Sierra Denali var den eneste pickup lastebil for å være utstyrt med den. Kraft fra V-8 ble rutet gjennom en sekstrinns automatisk girkasse.

On-Road Ytelse

Utstyrt med standard hjul innpakket i Goodyear Eagles, og all-wheel-drive, 2008 GMC Sierra Denali ville rakett fra 0 til 60 miles per time på mindre enn 7 sekunder. Flytte mer enn 5300 pund Sierra Denali med høy hastighet med en kraftig V-8 motor resulterte i en EPA anslått drivstofføkonomi av 12 mpg byen og 18 mpg highway.

Payload & Towing

Mens de fleste sportsbiler har blitt designet for gatebruk med minimal nyttefunksjoner, ble GMC Sierra Denali også ment å være en arbeidshest. Maksimal tilhengervekt var 8600 lbs. og sengen kunne håndtere en nyttelast på opptil 1618 pounds. Sammenlignet med statistikk fra tidligere GMC sportsbiler - som den 900-lb. tauing kapasiteten på GMC Typhoon - sin klare Sierra Denali var en sann multipurpose kjøretøy.

Expert Insight

Rex Roy, av "Sport Truck," oppsummerte 2008 Sierra Denali pent da han sa: "Her er fakta: Den har 403 hk, 417 lb-ft av dreiemoment, en sekstrinns girkasse, full elektronisk stabilitetskontroll, fire trilleskivebremser med den nyeste Bosch ABS, 18-tommers felger, korte 3: 42: 1 tannhjul, en Eaton automatisk differensialsperre, og en robust 9-1 / 2-tommers bakaksel. Åpenbart er dette hot rod av GM lastebil familien. "Gary Witzenburg av Motor Trend 's" Truck Trend "sa:" Dette er ingen sport sedan, men det er forbløffende atletisk takket være stiv eske ramme, ny spiral-over-sjokk forhjulsoppheng og tannstangstyring, hjulpet av de 20_inch dekk. Den 6.2_liter V_8 er glatt og muskuløs, sekstrinns girkasse glatt og gjennomsiktig (med et trykk opp / trykke ned shift-knappen på kolonnen shifter den), og vi kjenner ikke til en roligere pickup på planeten. "