2005 Dodge Grand Caravan 60K Vedlikeholdsplan Check List

2005 Dodge Grand Caravan 60K Vedlikeholdsplan Check List


Hvis 2005 Dodge Grand Caravan nærmer 60.000 miles, er det tid for noen grunnleggende vedlikehold for å holde den i gang optimalt. Siden van er utenfor sitt fabrikkgaranti, er dette vedlikeholdet enda viktigere. Dodge anbefaler inspeksjon og eventuelt utskifting av transmisjonsfluid, serpentin belte, kjølevæske og diverse andre komponenter på 60.000 miles.

inspeksjoner

Det er flere grunnleggende inspeksjoner som må utføres på 60.000 miles på en 2005 Grand Caravan. Det viktigste elementet for å sjekke er overføring væske. Girolje forringer like motorolje gjør. Det du leter etter er en mørk væske, rusk i væske eller en vassen konsistens. Hvis noen av disse finnes, er en flush anbefales. Du må også sjekke tilstanden på tie rod ender ved å undersøke gummistøvel for pauser og risting hjulene frem og tilbake for slark.

Fluids

Det er noen væsker som må erstattes på 60.000 miles på Grand Caravan. Det viktigste er motorolje, som holder motoren smøres. Det andre fluid som må endres er kjølevæsken. Du kan enten utføre en fullstendig væske flush eller bare tømme og fylle radiatoren.

Deler

Det er noen deler som skal erstattes på 60.000 miles. Motorens luftfilter er en av dem. Luftfilteret fjerner rusk fra luften før den blander seg med drivstoffet for forbrenning. Et tett luftfilter reduserer drivstofføkonomi ved å begrense luftstrømmen. Den neste delen å erstatte er hytta luftfilter, som fjerner pollen, støv og rusk fra uteluften før den når hytta. En annen del opp for erstatning er PCV ventil, noe som begrenser mengden av skadelige hydrokarboner som slippes ut i luften. PCV ventil, hvilke ruter de damper fra veivhuset inn i forbrenningskammeret, kan bli tett av gammel olje og vil holde. Den siste delen som Dodge anbefaler for erstatning er serpentin beltet. Dette beltet stasjoner alt tilbehør, slik som A / C kompressor, dynamo og servostyring pumpe. Beltet langsomt forverres fra motorvarme og vil begynne å sprekke og til slutt bryte.