2004 Subaru WRX: Timing Belt Installasjon

Subaru Impreza er en fire-dørs personbil med firehjulsdrift som har vært i produksjon siden 1992. WRX er en versjon av Impreza som har en turbolader. 2004-modellen har en firesylindret, 2,0-liters motor med dobbel overliggende kamaksel. Denne motoren bruker en timing belte til å drive kamaksler med veivakselen, slik at sylinder ventiler for å åpne og lukke i riktig rekkefølge.

Bruksanvisning

1 Fjern kabelen på den negative batteripolen med en pipenøkkel. Koble V-belte og veivakselen skivene fra motoren. Ta av til venstre Registerreim deksel, rett timing belte dekselet og frontRegisterReim deksel i den rekkefølgen.

2 Koble guider for timing belte med en pipenøkkel hvis kjøretøyet har en manuell girkasse. Fjern No. 1 kabelføringstrinsen, timing belte og nr 2 kabelføringstrinsen i den rekkefølgen. Koble timing belte spenningen adjuster montering.

3 Skyv justeringsstangen på timing remstrammer ned med et konstant trykk på 66 lbs. inntil enden av justeringsstangen når overflaten av sin sylinder. Plasser en 0,08-tommers sekskantnøkkel inn i pinnehullet i sylinderen for å holde justeringsstangen på plass.

4 Installer timing adjuster og stram sine holdere til 29 fot-pounds med en momentnøkkel. Fest den nr 2 kabelføringstrinsen og nr en ledeskiven i den rekkefølgen. Stram holderne for begge trinsene til 29 fot-pounds.

5 Drei veivakselen hjulet med klokken for å justere sin timing merket med timing merket på oljepumpen. De doble linjer på venstre inntaket kamaksel skal stemme overens med doble linjer til venstre eksos kamaksel tannhjulet. De doble linjer på riktig inntak kamaksel skal stemme overens med doble linjer på høyre eksos kamaksel tannhjulet.

6 Plasser den nye timing på tannhjulene med pilen peker i retning med klokken. "A" -merket på Registerreim må justere med timing merke på veivakselen, justerer den "B" mark med venstre inntak kamaksel, justerer "C" merket med timingen merke på venstre eksos kamaksel, den " D "-merket på linje med timing merke på høyre inntak kamaksel og" E "-merket på linje med riktig eksos kamaksel.

7 Fest beltet dagdrivere og stramme festebolten til 29 fot-pounds med en momentnøkkel. Ta unbrakonøkkelen fra sylinderen på timing belte adjuster.

8 Bytt guide for timing belte hvis kjøretøyet har en manuell girkasse. Sørg for at klaringen mellom guide og timing belte er mellom 0,019 og 0,059 inches Skru holderne for timing belte guide til 7 fot-pounds.

9 Bytt ut timing belte dekker og stramme bolter til 3,5 fot-pounds med en momentnøkkel. Koble veivakselen skivene og stramme festebolten til 94 fot-pounds. Installer V-beltet.