2003 Trailblazer Fan Clutch problemer

2003 Trailblazer Fan Clutch problemer


Viften clutch i 2003 Chevy Trailblazer er montert mellom viften og vifte remskive på vannpumpen. Viften clutch er det som styrer dreiningen av viften som aktiveres av en termostat. Problemer med vifte clutch kan føre til at motoren din blir overopphetet, kjøre på den varme siden eller ikke varme opp ordentlig.

elektriske problemer

Viften clutch på en 2003 Trailblazer er elektronisk styrt. Dersom termostatbryteren som styrer det går dårlig, kan clutchen enten låse opp, slik at den roterer på motorens turtall, noe som holder motoren fra varme opp ordentlig, eller det kan frigjøre spinn, slik at motoren til å kjøre altfor kaldt. Dersom elementet inne i koplingen går dårlig, kan de samme problemer oppstår. Den elektriske bryteren er også engasjert når klimaanlegget er slått på, noe som fører til at viften bladet til å spinne nesten like raskt som selve motoren. Hvis denne bryteren går ut, vil viften ikke spinner raskt nok, slik at motoren muligens overopphetes.

Intern Valve Problemer

Den elektroniske koblings på 2003 Trailblazer styres av en ventil og en fjær. Ettersom motoren varmes opp, ekspanderer en fjær, forårsaker en ventil for å åpne og tillate en viskøs silikonfluid å strømme gjennom ventilen. Væsken engasjerer clutch og gir raskere fan. Hvis denne ventilen lekker, enten internt eller eksternt, viften kan enten spinne for fort eller for sakte, slik at motoren til å enten ta for lang tid å varme opp eller til å varme opp for fort og muligens overopphetes.

Intern Clutch Spring Problemer

Dersom termostat våren i fan clutch pauser, vil ventilen ikke være i stand til å åpne eller lukke. Hvis ventilen var åpen når våren brøt, vil viften kjøre på nesten turtall, ikke la motoren for å varme opp ordentlig. Hvis våren brøt når ventilen ble stengt, vil viften ikke være i stand til å spinne raskt nok når motoren er driftsvarm, noe som kan føre til at motoren overopphetes.

Erstatning

Den type vifte clutch på 2003 Trailblazer er helt forskjellig fra andre vifte klørne siden det er elektronisk styrt og det gjenger på snuten av vannpumpen, i stedet for å være boltet til den. For å endre denne type clutch, trenger du en 36 mm fastnøkkel til å skru sentrum akselen. Du trenger også en ½-tommers socket for å fjerne plastviftebladene fra clutchen.