1998 Toyota Avalon P1150 Kode

Diagnostikk, Series II protokollen var et nytt og velkomment tillegg til bil landskapet circa 1996. Toyotas Avalon, som alle andre bil produsert siden at vannskille år, brukte denne sofistikert system for å selv-diagnostisere alt som hadde å gjøre med bilens elektroniske kontroller og sensorer. Dette bestemte koden indikerer et problem med en av bilens mest vitale sensorer og bærer umiddelbar oppmerksomhet.

kode Betydning

I OBD-II kodesystem, indikerer det første nummeret om koden i spørsmålet er generisk eller produsentspesifikk. Generiske koder, som starter med en "0", kan leses av alle utslipp-type scanner; MS-koder, som begynner med en "1", er spesifikke for denne produsenten. Fra Toyota Kodeoversikt, betyr P1150 "Air / Fuel sensorkrets rekkevidde / ytelse (Bank Two, Sensor One)". Som du kanskje forventer, sin generiske kode sortering av motpart er det samme, men for en Nummer: P0150 i stedet for P1150.

sensor Failure

Så lurer du kanskje, hvorfor ikke bare bruke den generiske koden (P0150) for en dårlig oksygen sensor på bank to, sensor en? Hvorfor bruke en produsentspesifikk kode for noe som allerede eksisterer? Fordi sensoren i spørsmålet ikke er teknisk sett en oksygensensor; det er en Toyota-spesifikke luft / drivstoff-forhold sensor. Toyotas A / F ratio sensorene er mer sofistikert enn standard O2 sensor, kan overvåke ikke bare mengden av left oksygen i eksosen, men mengden av gjenværende brennbart drivstoff også.

Lokasjon

Som du ser på Avalon 3,0-liters 1MZ-FE V-6 motor, vil du merke at inntaket manifold forskjøvet av på den ene side; på slutten av inntak manifold er spjeldhus, hvor luften renere tube forbinder. På denne motoren, Bank One består av de tre sylindere direkte under at spjeldhus; Bank To er på motsatt side. På en motor, er Sensor En sensor mellom motor og katalysator, med sensor To ligger etter det. Så indikerer koden P1150 et dårlig A / F-sensoren på Bank Two, mellom omformeren og motoren.

Failure og erstatning

Den første luft / drivstoff sensor er mer viktig for de to der motoren er bekymret. Den andre sensoren overvåker bare katalysatoren for å sørge for at det fungerer - de første skjermene motoren direkte. Så hvis denne sensoren svikter, vil datamaskinen gå inn i "open loop" modus og bruke sin beste gjetning for å gi luft og drivstoff til motoren. Forvent innsjekkings engine lys, samt redusert hestekrefter og drivstofføkonomi. Utskifting er ganske grei; bare skru av A / F-sensor med en O2 sensor socket, plugg den ut, og skru en ny sensor i stedet.