1998 Jeep Grand Cherokee bak skivebrems komponenter

Inspirert av 1991 utgivelsen av Explorer Eddie Bauer utgave - en luksus-stil SUV - Jeep lansert sin egen luksus SUV, Grand Cherokee, i 1993. 1998 Grand Cherokee kom standard med skivebremser foran og bak trommelbremser, bare som de fleste andre biler gjorde i hele 1990-tallet. Som en tilleggsfunksjon, kan kjøperne legge i sikkerhet og stabilitet i fire hjul skivebremser. Å vite og forstå de viktigste komponentene i Grand Cherokee bakre skivebremsesystemet er første skritt i å lære å erstatte bremsene.

bremse~~POS=TRUNC

1998 Grand Cherokee bakre skivebremsesystemet starter med sine slanger; hver side av Grand Cherokee har en bremseslangen. Disse slangene er laget av gummi og bære trykk bremsevæske fra bremseslanger til bremsekalipere.

Hver gang du utfører en bakbrems jobb, må du inspisere disse slangene for noen visuelle defekter, inkludert: svampete følelse, sprekker, deler eller pauser. Hvis noen mangler finnes, erstatte slangene umiddelbart. Hvis du fjerner bremseslanger eller annen grunn, alltid stramme banjo bolten (den som fester slangen til caliper) til 23 fot-pounds av dreiemoment og erstatte de to messing pakning.

bremse~~POS=TRUNC

De viktigste hydrauliske komponenter i 1998 Grand Cherokee er bakbremsene er kalipper bak. Disse komponentene holder bremseklosser, samt presse putene sammen for å bringe SUV til en stopp. Når du bytter bremseklosser, alltid inspisere kalipperne for lekkasjer eller en skadet støv støvel.

Etter å ha fjernet 1998 Grand Cherokee er caliper eller annen grunn alltid dreiemoment sine festeskruene til mellom 7 og 15 fot-pounds.

Bremseklosser

1998 Grand Cherokee er bremseklossene er de viktigste friksjon komponentene i den bakre bremsesystemet. Disse elektrodene har et tykt lag av friksjonsmateriale, som typisk inneholder metallfibre blandet med organiske elementer, festet til en metallstøtteplate. 1998 Grand Cherokee er bremseklosser har små metallklips som holder dem i bøylen, noe som eliminerer behovet for en egen caliper brakett (braketten er en del av den bakre spindel). Over tid, bærer den friksjonsmateriale ned og mister sin effektivitet (dette er den vanligste årsaken for brems reparasjon).

Hvis du tillater det friksjonsmateriale for å få så tynn at metall bakplate i kontakt med rotor, er du nesten garantert til å trenge å erstatte rotorene, så vel.

Når du bytter bremseklosser, alltid erstatte puten tøfler (metall shims over og under putene) og shims på baksiden av putene. Dette er så viktig at de fleste bremseklossens produsenter inkluderer dem med nye puter. Det er også best å bruke et tynt lag av skivebrems fett på baksiden av putene for å holde vibrasjonsstøy til et minimum.

rotors

Brake rotors på baksiden av 1998 Grand Cherokee er de store, metall plater som putene trykk mot å bringe SUV stoppet opp. Når du får pads og calipers off, rotoren trekker like ved bakre hub.

Denne komponenten slites ut som putene gjør, men i et saktere tempo enn putene. En god tommelfingerregel er å erstatte rotorene noen gang de viser noen tegn til slitasje, inkludert: sprekker, dype spor, tegn på bremsekloss sliping eller en speilblank glans. Hvis du har en mikrometer, kan du også sjekke rotoren tykkelse. Hvis 1998 Grand Cherokee rotor er tynnere enn 0,419 inches, er det på tide å skifte den ut.

Parkering Brake Sko

I motsetning til de fleste biler, bruker 1998 Grand Cherokee parkeringsbremseklossene for å holde bilen i ro når du sette på parkeringsbremsen. De fleste biler bruker en skralle caliper, og derfor krever et spesialverktøy for å trekke bøylen stempelet under bremsekloss erstatning.

På dette systemet, parkeringsbrems skoene trykker på en liten tromme i sentrum av den bakre rotoren for å holde den på plass. Skoene justeres automatisk, men noen ganger den automatiske justerings mislykkes, derfor må du justere sko manuelt, ved hjelp av den stjerneformede innstillingshjulet som er tilgjengelig via rotoren backing plate.