1997 Pontiac grand am Bremse Feilsøking

1997 Pontiac grand am Bremse Feilsøking


Feilsøking bremseproblemer i 1997 Pontiac grand am tar bare noen få minutter ved hjelp av en logisk og repeterbare metode for diagnose. Hvert trinn i prosessen vil tillate deg å raskt vurdere de ulike komponentene og funksjonene i bremsesystemet, slik at du kan utvikle en forståelse av den generelle tilstanden til bremsesystemet. Når systemet er evaluert på denne måten, feil blir lett å identifisere og reparere.

Bruksanvisning

1 Sitt i førersetet. Vri tenningsnøkkelen til "Off" posisjon. Trykk bremsepedalen flere ganger for å fjerne eventuelle gjenværende servofunksjon i kraft brems booster.

2 Trykk bremsepedalen ned hardt med foten og holder den inne i 30 sekunder. Under denne testen, vil stemplene i bremsehovedsylinderen bli tvunget forbi ventilen og fylle portene i hovedsylinderen, og at systemet er lukket. Hvis du under denne testen begynner bremsepedalen for å slippe til gulvet, er det en lekkasje til stede i en bremseslange, hjulsylinder eller caliper. Inspiser hvert hjul visuelt for væskerester for å finne lekkasjen.

3 Lette opp trykket sakte på bremsepedalen, uten å fjerne foten, før du søker om det samme trykket på pedalen som du ville gjort på en stopplyset. Denne testen gjør det mulig for hovedsylinderen stemplene til å gli tilbake inn i boringen og midt mellom ventilen og fylle portene i hovedsylinderen. Hvis pedalen begynner å falle i løpet av denne testen, er hovedsylinderen defekt og må skiftes ut.

4 Start motoren mens du fortsetter å holde pedalen nede. Når motoren starter, bør pedalen slippe ca 2 inches som servo er aktivert i systemet. Hvis den ikke slippe, se etter et vakuum lekkasje på vakuumkilden på strømmen brems booster som ligger bak hovedsylinderen. Hvis ingen vakuum lekkasje er funnet, erstatte booster.

5 Slipp og trykk på bremsepedalen noen ganger med motoren i gang. Hvis motoren snubler eller en jevn hvesende støy er hørt, lufteventil i booster er defekt. Bytt booster.

6 Sett på parkeringsbremsen og skifte Grand Am i gir. Parkeringsbremsen skal holde bilen under svært lys gass. Hvis parkeringsbremsen ikke holder bilen, justere bakbremsen sko og parkeringsbremsekabelen.

7 Prøvekjøre bilen på motorveien hastighet. Legg merke til hvordan bremsene føler når bremser. Sliping eller vibrasjon ved bremsing indikasjon på feil i bremseskiver og bremseklosser. Bytt ut pads og rotorer.