1997 Nissan quest Rack & Pinion Assembly Power Steering Leak

En ting er sikkert om den første generasjon Nissan Quest - aka Mercury Villager - det var definitivt, uten tvil, en minivan. Og å være en minivan, var det forventet å beholde komfort og kjøreegenskaper på Maxima hvorpå den ble basert på. Servostyring er et de riguer del av enhver masseforbruk bilens repertoar - og blir tiår gamle, kan din være i behov av en bit av TLC.

kjente problemer

Teknisk sett er det ikke noe. Nissan aldri utstedt noen tilbakekallinger eller teknisk service bulletiner knyttet til servostyringen på Quest, så hvis det er noen feil fra fabrikken, de er ikke vanlig nok til å rettferdiggjøre varsle forhandlere. Men, uformell gjennomlesing av internett fora og forbruker rapporter indikerer at enkelte sjåfører har hatt problemer med lekkasjer på lavtrykksservostyring linje. Men før du hopper til noen konklusjoner, det lønner seg å gjøre litt av inspeksjon.

Undersøkelse

Se etter lekkasjer gjøres best ved en bilvask. Bruk av lavt trykk vask, spray av din servostyring pumpe, linjene og servostyring rack. Krype under bilen for å komme til de delene du ikke kan komme til ovenfra, er forsiktig med å tett kontroll spray for ikke å få noe annet vått, så mye som mulig. Trekk ut av vaske bukten og la van å varmes opp til temperaturen som det dryppe tørker. Ha en assistent vri hjulet hele veien til den ene siden, hold i fem sekunder, og deretter hele veien over til den andre siden. Ikke hold hjulet på full venstre eller høyre lås i mer enn 15 sekunder.

spotting Lekkasjer

Arbeide hjulet frem og tilbake og holde den som fullt rattutslag vil sette maksimalt trykk på systemet; hvis det kommer til å lekke, vil den gjøre det mens på full lås. Undersøk slanger og se etter drypper på det laveste punktet. Lekkasjer lenger opp på tilkoblinger vil kjøre ned linjene og drypp på det laveste punktet. Se deg rundt på gummistøv støvlene på endene av styringsgruppen rack; drypper her indikerer en lekkasje ved ende selene i din styringsgruppe rack. Sørg for å følge pumpe linjene hele veien opp til den eksterne reservoaret - lekkasjer her er ikke uvanlig.

fikse problemer

Fremgangsmåter vil variere avhengig av problemet. Hvis du har en lekkasje på linjeforbindelse til stativet eller pumpe, kan du prøve å fjerne linjen, rengjøring gjengene og re-forsegling gjengene med Teflon tape. En lekkasje i tråd tidspunktet seg selv betyr en ny linje. En lekkasje i pumpen slutt segl eller styringsgruppen rack betyr enten en gjenoppbygging eller utskifting av den berørte komponenten. Generelt sett er det billigere å fikse en styringsgruppe rack enn å erstatte det, selv om du kan finne en annen måte avhengig av lokale butikken priser og brukt en del tilgjengelighet. Ikke bry gjenoppbygge pumpe; det er ikke verdt å bruke tid, krefter og verktøy er nødvendig.