1997 Honda Prelude Specs

1997 Honda Prelude er en sport coupe som markerer første år for femte generasjon Prelude bil. De to-dørs bil ble fullstendig redesignet fra 1996 årsmodell, kommer i to trim nivåer for USA-markedet: base og SH. Den nye modellen tilbys mer makt, squared-off styling og et unikt styresystem.

Motor

Den H22A4 motoren finnes i alle USA-spec 1997 modellene er en kraftig inline firesylindret enhet. Den 2,2-liters 16-ventilers motor gjør bruk av Hondas VTEC variabel ventil timing system og har doble overliggende kamaksler. Kompresjonsforhold er en enda 10-til-1. Effekt er 195 hestekrefter ved 7000 rpm og 156 ft-lbs. dreiemoment på 5250 rpm. Med automatgir, faller hestekrefter litt til 190 hk.

Drivverk og chassis

The Prelude benytter en front-motor, forhjulsdrift layout. To overførings valg var tilgjengelig, med grunnmodeller som fikk enten en femtrinns manuell eller en fire-trinns automatisk. For up-nivå Prelude SH, bare manuell girkasse var tilgjengelig. SH trim holdt en unik Active Torque Transfer System, som kan overføre makt lateralt mellom de to forhjulene basert på sving forhold. Den ATTS system legger mer dreiemoment til indre cornering hjul, slik at den roterer litt raskere enn det ytre hjulet til hjelp i svingene. Double wishbones og stabilisatorstag foran og bak består av fjæring, med SH modeller motta lengre fjærer og stivere innstillinger for en sportslig tur. Fire hjul skivebremser med front ventilerte skiver og en blokkeringsfrie bremsesystemet kom også standard.

Farge og Interiør

The Prelude dimensjoner spor i et sted mellom Sivile Accord coupe modellene på 178 inches lang, 69 inches bred og 51,8 inches høy. Akselavstanden er 101.8 inches med egenvekt som kommer inn på 3,045 lbs. Inne i bilen har plass til fire i en 2 + 2 konfigurasjon, men med bare 28,1 inches med benplass i baksetet er best egnet for barn eller for korte turer. 1997-modellen har en større baksete enn forgjengeren. Ingen skinn interiør var tilgjengelig.

Opptreden

1997 Prelude kan akselerere 0-60 mph på 7.70 sekunder. Den kvart mile kommer inn på 15.80 sekunder. Toppfarten er 143 km / h. The Environmental Protection Agency anslår drivstofføkonomi på 22 mpg i byen og 27 mpg på motorveien.