1996 Dodge Grand Caravan går dårlig på tomgang

1996 Dodge Grand Caravan er en drivstoff-injisert kjøretøy, og kan ikke gå på tomgang for mange grunner. Noen ganger motoren lys lyser, men som bare identifiserer kilden til problemet i noen tilfeller. Det kan tyde på en dårlig sensor, men du må finne ut om sensoren er virkelig ille, eller om en annen komponent som er årsaken til sensor for å ha en dårlig lesning. Ofte et vakuum linje eller en fouled plugg kan forårsake et dårlig lesning på en sensor, som fører til at van å stoppe eller tomgang omtrent.

Bruksanvisning

1 Sjekk om motoren lys på dashbordet lyser når motoren er i gang. Hold foten på gassen for å holde turtallet opp å holde van kveles. Hvis motoren lyset er på, kobler scanne inn data link port under dashbordet på førersiden.

2 Vri nøkkelen til "On" posisjon. Trykk på "Les" knappen på skanneren. Skriv ned kodene og matche dem med kodene på kodearket som følger med skanneren. Sensorer som forårsaker ujevn tomgang eller stalling inkluderer manifold absolutt trykk sensor, EGR ventil og tomgangsluftkontrollventil.

3 Sjekk hver sensor som anvist av kodene. Hvis sensoren har en vakuumledning knyttet til det, sjekk vakuum linje. Bytt om nødvendig. Vri nøkkelen til "On" posisjon, trykker du "Slett" på scanne, deretter starte motoren for å se om det vil tomgang. Hvis motoren lyset forblir av og bilen går på tomgang, du har funnet problemet. Hvis ikke, og samme kode kommer opp, skifte ut feil sensor.

4 Sjekk tennpluggene hvis motoren lyset ikke er på. Trekk hver plugg ut, en om gangen, ved hjelp av tennplugg. Hvis støpselet er tilsmusset (det vil være svart), endre pluggene. Hvis pluggene og ledninger ikke har blitt erstattet i over 30.000 miles, gjøre en komplett tune opp.

5 Start motoren. Har en hjelper holde turtallet opp slik at bilen ikke stall. Sjekk for vakuum lekkasjer i hele motoren. Sjekk hver vakuumslangen ved krymping den av med nebbtang. Hvis motorens tomgangs ikke endrer seg, kan slangen bli skadet. Sjekk slangen for nålehull og tårer, og erstatte det som nødvendig.

6 Sjekk inntaket manifold. Spray forgasser renere langs den pakning-tilpassede overflate langs den nedre kanten av inntaksmanifolden. Hvis motoren jevner ut som du er sprøyting, stanser sprøytingen. Hvis motoren går på tomgang grov, spray det punktet. Hvis tomgangs jevner ut igjen, erstatte inntak manifold pakning for å stoppe vakuum lekkasje som er årsaken til stalling eller grov tomgang.