1995 Toyota Supra motortyper

1995 Toyota Supra motortyper


Den Supra representert Toyota i sportsbil verden fra 1979 til 2002. Alle modeller sported en innebygd seks-sylindret motor. De første tre av fire generasjoner fikk en etterkommer av den populære M-serien til 1993, da Supra sported en helt ny drivlinje innstilt spesielt for å øke kraften i denne nye modellen. År modell 1995 presenterte muligheten til en standard 3,0-liter eller en turboladet versjon av den samme motoren. Rundt to tredjedeler av bilene som produseres ble drevet av standard motor.

3,0-liters innebygd seks med EFI og DOHC

Standardmotoren skrøt elektronisk innsprøytning og doble overliggende kamaksler. Dens hestekrefter produksjon nådde et maksimum på 220 ved 5800 rpm, og det høyeste dreiemoment på 210 pund-fot hurtled bilen fremover med turtelleren på 4800 rpm. Sylinderboringen og stryke begge måler 86 mm med et kompresjonsforhold på 10: 1. Motoren utformingen tillatt for fire ventiler per sylinder. Multipoint elektronisk innsprøytning matet forbrenning med en jevn strøm av blyfri bensin. Den Supra sammenkoblet en støpejern motorblokk og aluminium hode som rød-lined ved 6800 rpm. Drivstoffeffektivitet spenner fra 18 mpg byen til 23 mpg på motorveien. Kategorisert som en front-motor mellomstor familiebil, støtter Supra motoren på langs foran passasjeren drosje og krefter bare bakhjulene. Alle motorer spres forbrenningsvarme gjennom en væskekjølesystemet, ved hjelp av en beltedrevet vannpumpe og radiator.

3,0-liters turboladet Inline 6 med EFI og DOHC

Den svært versjon gitt en stor økning i hestekrefter og dreiemoment og økt akselerasjon og toppfart. Plantet på base motor, denne versjonen sported den samme støpejernsblokk og aluminium hode, samt en nesten identisk sylinderboringen og hjerneslag. Den elektroniske bensininnsprøytning og overhead kamaksler bodde, men aksjen luftinntaket ble byttet ut med en twin turbo. Hestekrefter ved 5600 rpm nådd 320, og dreiemomentet på 315 pund-fot var tilgjengelig på 4000 rpm. Kompresjonsforholdet hviler på 8,5: 1. Drivstoffeffektivitet for byen som reiser bare reduseres ved en mpg, mens motorveien vurdering forblir den samme. Turbo tillatt en 0-til-60-mph tid på 4,9 sekunder, en fantastisk tid for en bil i denne klassen. Topphastighet er beregnet å være i nabolaget på 180 mph.

Japanske og Eksport Modeller

Alle Toyota Supra ble produsert i Japan og eksporteres til land over hele verden. Det er noen små forskjeller mellom den japanske og eksporterte modeller. Japanske modeller led av en litt lavere hestekrefter utgang, blant annet fordi eksporteres biler ble utstyrt med sterkere stål turboer. Produksjon av eksport biler opphørte i 1998, og japanske modeller ble avviklet i 2002. Slow salg og tøffe utslippsstandardene ble skylden.