1987 Toyota Camry Timing Belt Installasjon

Toyota Camry er en serie av kompakte og mellomstore biler i produksjon siden 1982. 1987-modellen er en andre generasjon Camry, som typisk har en firesylindret 2,0-liters motor. Denne motoren bruker en timing belte til å synkronisere rotasjoner av kamaksel og veivaksel. Tidspunktet belte på en 1987 Toyota Camry har en begrenset levetid og bør vare minst 60.000 miles før du trenger utskifting.

Bruksanvisning

1 Koble dekslene for timing belte med en pipenøkkel og forkaste sine pakninger. Fjern de gjennom-bolten og monterings isolator på høyre side av motoren. Koble festeboltene for høyre motor-monteringsbrakett og fjern braketten.

2 Fjern timing belte guide og timing belte med en pipenøkkel. Koble festeboltene til nr 1 og nr 2 løpehjul og fjerne skivene. Løsne timing trinse for veivakselen, ved hjelp av et par lirke verktøy om nødvendig. Koble festemutteren for oljepumpen hjulet og fjerne olje pumpen skivene.

3 Skyv olje pumpen skivene på sin aksel og trekk til festemutteren til 21 ft. Lbs. med en momentnøkkel. Rett på SET-knappen på veivakselen-timing trinse med tilsvarende spor på skivene akselen, og skyv trinse på akselen. Stram bolten til 80 fot. Lbs. med en momentnøkkel.

4 Koble No. 2 kabelføringstrinsen og stramme bolten til 31 ft. Lbs. med en momentnøkkel. Installer No. 1 kabelføringstrinsen, løst feste sin festebolten og koble spenningen våren. Trekk No. en ledeskiven så langt til venstre som mulig og stramme festebolten med en pipenøkkel for å holde den på plass midlertidig.

5 Drei veivakselen klokken til nøkkelsporet på veivakselen-timing trinse vender opp. Plasser den nye timing belte på veivakselen-timing trinse, olje pumpen skivene, nr 2 kabelføringstrinsen og vannpumpe trinse.

6 Drei veivakselen skivene to hele omdreininger med klokken inntil nøkkelen sporet på veivakselen-timing trinse vender opp igjen. Juster No. 1 timing trinse som nødvendig for å holde den på linje med sin timing mark. Stram No. en ledeskiven til 31 ft. Lbs. med en momentnøkkel.

7 Monter braketten for høyre motor mount. Trekk til braketten boltene til 38 fot. Lbs. og stram thru-bolt til 52 ft. lbs. med en momentnøkkel. Koble isolator for høyre motor montere og stram isolator nøtter til 38 ft. Lbs. Installer timing belte dekselet med nye pakninger og stram sine festebolter med en pipenøkkel.