1986 Toyota Corolla GT-S engine performance

1986 Toyota Corolla var en del av Corolla femte generasjon. 1986-versjonen var blant de første bilmodeller som skal brukes av japanske "drifters", en subkultur av sjåfører som raste sine kjøretøy rundt hjørner som en form for motorsport. Det anses å være en klassiker blant Toyota-entusiaster.

Motorytelse og økonomi

1986 Toyota Corolla GT-S makt kom fra sin 1,6-liter, inline firesylindret motor. Motoren i denne Corolla var i stand til å produsere 115 hestekrefter ved 6000 rpm og 110 fot-pounds av dreiemoment ved 4500 rpm. Dens drivstofføkonomi var omtrent 30 miles per gallon.

Design

1986 Toyota Corolla hadde en doble overliggende kamaksel motor. Med denne motortype, er det mulig å installere flere ventiler pr sylinder og innsugningsventilene sted på den motsatte side fra eksosventilene. Dette resulterer i en motor som har bedre luftstrømmen og øket ytelse.

betraktninger

Motoren i 1986 Toyota Corolla GT-S fortjent det meste av æren for bilens ytelse, men det var andre attributter som bidro i denne forbindelse. Dette Corolla hadde en fem-trinns manuell girkasse, og bak-wheel-drive konfigurasjon gjort skli rundt hjørner ved høye hastigheter mye enklere.