1985 Mazda RX7 Spesifikasjoner

Mazda RX7 har vært en populær bil siden 1978 introduksjonen i USA. Anmeldere opprinnelig hyllet den nye Mazda som praktisk og rimelig for en sportsbil, og etterspørselen etter RX7s kunne ikke bli møtt raskt nok. I 1986 Mazda introduserte sin andre generasjon av RX7. Dermed blir 1985 Mazda RX7 var slutten på en epoke for Mazda og inneholdt mange spesifikasjoner som ikke ville bli fornyet i det kommende året.

Motor og girkasse

1985 Mazda RX7 holdt en 2,3-liters motor med en turboladet induksjon og en tre-trinns automatisk eller fire-og fem-trinns manuelle girkasser. Hestekrefter for denne modellen var 165 Hk ved 6500 RPM, og 166 fot-pounds av dreiemoment. Dette sportscar kunne nå en toppfart på 143 km / h og gikk fra null til 60 på under ni sekunder.

Interiør og Eksteriør

Interiøret i 1985 Mazda RX7 inneholdt to foran, lave sportsseter og en liten benk i ryggen. Anmeldere foreslo tilbake benk var mer passende for bagasje og poser i stedet for passasjerer fordi det var et stramt plass. Setene i RX7 også omtalt klut i en rutete design. Noen valgfrie ytre funksjoner på denne modellen inngår elektriske vindusheiser og en bakrute vaskemaskin og vindusviskere. I tillegg er en IMSA utseende pakken var tilgjengelig for 1984 og 1985-modeller som inkluderte en front airdam, hekkspoiler og børste-ferdig taket band.

chassis

Den roterende motoren på Mazda RX7 bidratt til å fordele vekten av bilen og også bidratt til å drive bakhjulsdrift. Suspensjonen ble omfattet av McPherson fjærben og spiralfjærer i front med en live aksel med spiralfjærer i ryggen. Fronten av bilen omtalt skivebremser, mens den bakre inneholdt trommer. Styringen av bilen ble drevet med en resirkulerende ball og var roten til de fleste klager for den første generasjonen av RX7s.