1970 Honda SL350 Spesifikasjoner

1970 SL350 var en motorsykkel utviklet av Honda Motor Company, en japansk bilprodusent stiftet i 1948. Dette var den første sykkelen i en serie som gikk før i 1973. Den opprinnelige SL350 ble erstattet i 1970 av K1-modellen, som selv ble erstattet i 1972 av K2; dette var den siste kjøretøy i serien.

Makt

I hjertet av Honda SL350 er en firetaktsmotor, noe som betyr at i hvert veivakselen rotasjon innsug, kompresjon, kraft- og eksos slag finner sted. Dette har et kompresjonsforhold - forholdet mellom sylinderhodet volum sammenlignet med stempelet volum før og etter en kompresjonsslaget - fra 9,5: 1. Den har også en 20-kubikk tomme forskyvning, noe som betyr at volum sveipes av stemplene i en bevegelse fra det øvre dødpunkt TDC, til det nedre dødpunkt, BDC. Motoren er utstyrt med to sylindere, hver med en 2,5-tommers diameter, kjent som hjerneslag. Pistons reise to inches i sylindrene, vanligvis kjent som hjerneslag. En enkel overliggende kam utforming betyr at Honda kamaksel er plassert over brennkammeret innenfor sylinderhoder; dette har færre deler enn en toppventil design, slik den veier mindre. Alt dette betyr at SL350 kan nå 33 hestekrefter med en hastighet på 9500 omdreininger per minutt. Akselerasjon fra null til 60 miles per time på 8,6 sekunder, kan kjøretøyet traff en toppfart på 86,4 miles per time.

interne funksjoner

Motorens temperaturer er styrt av en luft kjølesystemet, hindrer den fra overoppheting og dårlige resultater. Et reservoar for olje er bygget inn i motoren for smøring; Dette er kjent som våt sump. Fuel er levert av en Keihin forgasser og en fem-trinns girkasse overfører generert strøm til hjulene. Swinging armene håndtere suspensjon oppgaver fra baksiden av motorsykkelen. En teleskopgaffel jevner ut den humpete veier fra fronten av kjøretøyet. Forutsatt at Hondas bremsekraft er to trommelbremser, disse arbeid av en gruppe av pads som presser mot en roterende trommel formet brems for å stoppe hjulene. Kjøretøyet er utløst i livet av et kick forrett og spiral tenning.

dimensjoner

Festet til en 52,8-tommers akselavstand er 19-tommers diameter forhjulet og en litt mindre bakhjulet, 18 inches i diameter. Bunnen av rammen går klar av bakken ved 8,3 inches. Setet er plassert 33,1 inches fra bakkenivå og er 11,5 inches bred.