Harley-Davidson Motor Typer

Harley-Davidson Motor Typer


Harley-Davidson, også kjent som HD, produsert en rekke motorsykler og motorer for ridning. Motoren størrelser er overveiende tung klasse, over 750 cc, og fullt i stand til motorveien-speed cruising. Motorene ble produsert i en rekke ulike kategorier, som gir motorsykler de brukes på karakteristiske ytelse egenskaper.

Den HD Tradisjonell Motor

Den klassiske Harley-Davidson motor inkorporerer en dual-sylinder utforming jobbet med en veivaksel installert på en enkelt tilkobling til stemplene.

De tidligste motor modellene i HD-produksjon var Flathead motorer. Deres byggingen startet i 1929 og varte frem til midten av 1970-tallet. Motoren innlemmet en enkel sylinder med et hull i toppen av tennpluggen. Det var litt over 740 cm i størrelse og produsert 22 hestekrefter.

Knucklehead motorer begynte å dukke opp i HD-motorsykler med om lag 1936, men varte ikke særlig lenge. Motorens produksjons ble avviklet rett etter andre verdenskrig i 1947. Med en forskyvning størrelse på 990 cc eller 1200 cc (det var to motoralternativene), hestekrefter utgang varierte 40-45, henholdsvis.

Den Panhead motor dukket opp et år etter Knucklehead motoren ble avviklet, som fungerer som en erstatning modell. Produksjonssyklusen kjørte til 1965. Motoren kom i to størrelser, 990 cc og 1200 cc, men produserte flere hestekrefter (50 og 55 hestekrefter henholdsvis) enn sin Knucklehead motstykke.

Shovelhead motorer tok over mantelen fra Panhead motor i 1966. Denne motoren utformingen løp frem til midten av 1980-tallet som et vellykket produkt. Motoren ble produsert i én størrelse, 1200 cc, og kastet ut 60 hestekrefter.

De store og små V-Twins

Familien til store V-twin motorer, gitt sitt navn på grunn av de to sylindrene sikte oppover på 45-graders vinkler, inkludert Flathead, den Knucklehead, de Flathodede, Twin-Cam og Evolution motorer. Den definerende linje for denne grupperingen var motorer som møtt eller overgått 1000 cc i størrelse.

Den lille V-twin motor familien inkludert alle alfabetet motormodeller (de merket med et brev i stedet for et navn), den Ironhead motor og Evolution motoren.

Twin Cam Motorer

De Twin Cam motor kom i to faser, den 88 og 96 modellene. Motorene reflekterte selskapets redesignet tilnærming til store sykkel-motorer med sine karakteristiske styling, luftkjølte systemer og enkel rekkevidde av ytelse ved lave nivåer omdreininger per minutt.

Twin Cam 88s ble produsert fra 1999 til 2006. Denne motoren modellen var 1450 cc i størrelse.

The Twin Cam 96 så introduksjonen i 2007. Motoren bruker elektronisk bensininnsprøytning. Størrelsen på motoren er 1584 cc, i underkant av 150 cc mer enn Twin Cam forgjenger.

Revolusjonen Engine

Som den nyeste HD-motoren fase, revolusjonen innlemmet tyske ingeniørkompetanse i sin utvikling. Designet i et samarbeidsprosjekt med Porsche, gir VR-1000-motoren en væskekjølt system med 60-graders-vinklet V-Twin sylindere. Motorens størrelse tiltak på 1130 cc med en hestekrefter på 115.

Revolusjonen motoren først så offentlig konsum i HD motorsykkel modeller 2002. I 2005 ble Revolution forbedret med en større motor som måler 1250 cc og produserer 123 hestekrefter. Dette større motor ble standard standard motor for HD Revolution motorsykler etter introduksjonen.

For de som trengte noe større, en forbedret motor tittel VRXSE Destroyer leverte en størrelse på 1300 ccm og produsert mer enn 165 hestekrefter.