1969 VW Camper Van Specs

1969 VW Camper Van Specs


Etter at britene overtok Volkswagen anlegget i Wolfsburg, Tyskland, etter andre verdenskrig, innså de potensialet i VW Beetle-baserte motoriserte traller å bli redesignet som biler og varebiler, ifølge en BBC.com artikkelen. 1969 VW campingbil, også kjent som Westfalia, holdt mange av de endringene som ble gjort i van design i slutten av 1967, som inkluderte karnapper og luftkjølte motorer. Flere VW van modellene hadde blitt produsert i løpet av årene, inkludert transporter varebiler, lastebiler og bobiler topper.

Generell informasjon

1969 VW campingbil ble betraktet som en "bay-vinduet modellen", som oppsto i 1967 VW bussen og fortsatte frem til 1979. 1969 campingbil holdt en fire-gear manuell girkasse med en gjennomsnittlig maksimal marsjfart på opp til 65 mph. Van ble drevet av en firesylindret, fire-takter, 1,6-liters motor som var luftkjølt. Motoren produserte 57 hestekrefter ved 4400 rpm og 81,7 ft.-lb. dreiemoment på 3000 rpm. Ifølge brukermanualen, bilens drivstofforbruk var 22,6 mpg og drivstofftanken holdt opp til 15,9 liter. Bobilen kan også bære en nyttelast på 2300 pund

avtagbare seter

Alle passasjerseter i 1969 VW camper van kunne fjernes for å frakte store gjenstander og last. Klips som er festet til gulvet i kjøretøyet holdt hvert sete på plass, men festeboltene kan skrues; det er fire boltene som holdt hvert sete.

Valg og forbedringer

Det var flere modeller tilgjengelig for 1969 VW buss, inkludert både enkelt- og dobbelt cab pickups, presenning varebiler og Westfalia. Forbedringer inkluderte vind-up vinduer og økt pålitelighet. Forbedringer og oppgraderinger i det indre av campingvogn inkludert en icebox, en vask med en manuell håndpumpe, en sovesofa, et bakovervendt passasjersetet og flere skap for oppbevaring. Andre fasiliteter er barne hengekøye, takstativ og myggnetting med en justerbar bakvinduet.

Luftkjølt motor

1969 VW camper van motor ble plassert på baksiden av bilen og var luftkjølt, som representerte en forbedring varebiler tidligere til bay-vinduet modeller. Luftkjølt motorer benyttes ventiler som tillot frisk luft inn i motorrommet, hvor en fan ville sirkulere luften. Dette var annerledes enn moderne biler som bruker radiator og kjølevæsken avkjøles sine motorer.