1969 Corvette Convertible alternativer

1969 Corvette cabriolet kom under et år da Chevrolet designere og ingeniører forsøkt å løse griner problemer bemerket av drivere og trykk likt. En av Chevrolets C3 (tredje generasjon) 'Vettes, sportsbil skrøt en ufattelige 40 opsjoner i 1969, det konvertible seg å være et alternativ. Selv etter 1969 mange av alternativene ble standard, '69 kjøpere måtte betale for dem.

motorer

Det var syv powerplant alternativer for '69 Corvette. Det var en 350ci med et likt antall hester, men 427ci motorene var mer attraktivt. De varierte i kraft fra 400 til 430 hester. Sjeldneste og mest kraftfulle av alt var den spesielle aluminiums L88 427ci, med 435 hester. Kjøpere kan ha det for litt over $ 4700; Dette kan forklare hvorfor bare to L88s ble solgt.

Det var også tre valgfrie sendinger å velge mellom i både manuell og automatisk, selv om de fire-trinns manuell var den mest populære langt. Litt over 78% av 1969 Corvette hadde denne overføringen.

Ytre

En spesielt attraktivt alternativ var den nye sølv-lakkert metall med krom kant spjeldet trim, knyttet til de fire luftegitter bak Corvette forhjul. Dekk med røde, hvite eller hevet hvite bokstaver var et annet alternativ. En hjelpe hardtop var tilgjengelig for kabrioleter, samt en vinyl dekke for toppen.

En av de mest ettertraktede alternativene var N14 sidemontert eksos. Består av en lang forkrommet oval lyddemper, det gjorde for en mer muskuløse utseende og lyd. Om 4355 Corvette med fra-fabrikken sideeksos ble solgt, men GM solgt kits i mange år etterpå.

farger

1969 s 'Vette kom i ti farger, de fleste av dem oppkalt etter racerbaner: Tuxedo Svart, Can Am Hvit, Monza Rød, Cortez Silver, LeMans Blå, Riverside Gold, Fathom Green, Daytona Gul, Burgund og Monaco Orange. Matching og koordinere interiøret var tilgjengelig.

Siden markedsførere trodde sorte Corvettes ville ikke selge 1969 vil være siste gang på sju år at bilen kom fra fabrikken i svart.

Interiør

Interiør alternativer for '69 Vette konvertible virket fokusert mest på komfort. Uten tvil den mest verdsatt alternativet var tilt-teleskopiske rattstamme som gjorde cockpiten litt mer komfortabel ved å tillate drivere for å justere rattet. Det ble valgt av 25 prosent av Corvette kjøpere.

Andre alternativer inkludert en AM / FM radio eller stereo, skinnseter i stedet for vinyl, elektriske vinduer, klimaanlegg, en bakrute defroster, transistor tenning og et alarmsystem. Takket være nye føderale forskrifter, hodestøtter var en nødvendig "alternativet."

Kontroll

Chevrolet rundet av '69 Corvette alternativene ved å tilby servostyring, en spesiell oppheng foran og bak, servobremser og motorvarmer. En heavy duty clutch og Positraction bakakselen var også tilgjengelig. Positraction var GMs merkenavn for en begrenset-slip differensial. Ved å splitte motorkraft mellom akslene eller sender dreiemoment til saktere-rokk, Positraction hindret biler fra spinning sine hjul i lav trekkraft forhold.