1995 BMW 540I Feilsøking

1995 BMW 540I var en stor sedan basert på E39-plattformen. Det var en bakhjulsdrift tysk import drevet av en V-8 motor som genererte 282 hestekrefter. Det hadde helt uavhengig fjæring foran og bak. Dessverre 540 ikke unnslippe bensinpumpen problemene som har oppstått i alle BMW motorer av 90-tallet. I tillegg BMW V-8s ikke ble bygd for å vare, og ofte kreves full erstatning etter 100000 miles.

Bruksanvisning

1 Se på suspensjon oppsett i hver hjulbrønn. De 540 monterer coilovers å håndtere større vekt av V-8 og den tilhørende treghet. Se på fjærene for eventuelle sprekker og for å se om de har skåret i to. Ser på det hydrauliske stempel i midten av spolen for eventuelle tegn på at det lekker olje. Føl kontrollarmene for eventuelle sprekker som skulle tilsi påvente suspensjon svikt. Ikke kjøre noen bil med ødelagte suspensjon komponenter; kalle en mekaniker til flat seng det.

2 Se under 540 for noen tegn til gasslekkasjer. Åpne motorrommet og undersøke gassen pumpen på siden av motorrommet. Se etter eventuelle lekkasjer der gassledningen kobles til bensinpumpe. Start bilen og lytte til alle sylindrene til brann; det bør bør ha en rumling. Hvis det høres ut som bare noen av sylindrene avfyring eller om det høres svak som en firesylindret, da pumpen kan være sviktende.

3 Skift bilen i stasjonen og lytte til motoren til rev. V-8 skal brøle når turtall, ikke hoste. Hoste kan indikere en skadet eksos eller innsugningsmanifold. Trykk ned på bremsen; bremsen skal føle seg stiv. Hvis bremsepedalen har variabel motstand eller om det buldrer, så bremsevæske må spyles og bremsene endret. Bremseklossene kan være dårlig, og bremseskivene kan være vridd. Ikke kjør bil med funksjonsfeil bremser.