1969 Camaro Small Block til Big Conversion

Hvis en mellomstor bil med en big-block er en muskel bil, så hva ville du kalle en kompakt sportsbil med en big-block? Ved noen definisjon, ville du nesten nødt til å kalle en så potent kombinasjon en "superbil". Og det er denne forskjellen så enkelt motor swap kan gjøre i en bil som tidlig Camaro - forskjellen mellom en sportsbil og en superbil. Dette swap er ikke spesielt vanskelig hvis du har dine ender i en rad på forhånd; holde bilen pekte rett etterpå, men kan vise seg litt mer vanskelig,

Å få det på den riktige måten

Teknisk sett, får en big-block til å passe i stedet for en fabrikk small-block er neppe vanskeligere enn noen lager motor bytte, forutsatt at du har fått riktig motor mount. Du trenger bare en swap kit med et sett med big-block motorfester, og big-block rammefester for dem å bolt til. Når bolte den nye motoren på plass, er det god politikk å skru fra hverandre din overføring montere og la det på den måten til du får den nye motoren boltet i. Noen ganger overføring mount vil ikke helt på linje med hullene etter å sette den nye motoren i , så best å være forberedt på å skyve det der den trenger å være, og enten bore nye hull eller forlenge de eksisterende. Når du har fått ting boltet på plass, det er bare et spørsmål om å gjøre riktig mengde klaring i motorrommet for ting til å fungere etter hensikten.

komplikasjoner

For å få tilbehøret til å fungere riktig, trenger du en lang stil vannpumpe, og riktig big-block servostyring pumpe og braketter. Pumpe nummer 110710 vil bolt rett på plass med big-block parentes. Du må også forholde seg til den varme kjernen og cover, med mindre du har tenkt å kjøre et varmeapparat kjerne slette - som er helt rimelig hvis du bare bygge en sommer morsom bil. Hvis du planlegger å kjøre en varmeovn, skjønt, må du fjerne den opprinnelige kjernen og installere en big-block varmeapparat kjerne og dekke på sin plass. The big-block motor kan bare fjerne small-block varmeapparat kjerne, men de to vil knuse sammen regelmessig og gjøre pluggen lyser nesten umulig.

Å få det på feil måte

Det er en annen måte å presse Rat motor i stedet for Mighty Mouse hvis du ikke ønsker å bry deg med ramme mounts. The big-block vil bolt til de originale festene, men det kommer til å sette motoren nærmere brannmuren, og vil trolig føre til at motoren til å sitte omtrent en tomme av på den ene side. Det er ikke en deal-breaker, men det vil gjøre overføring justering vanskeligere - og det er slurvet. Det setter også motoren litt nærmere styringsgruppen rack, og det kan gjøre header fitment et ork. Noen eiere har rapportert at et sett av ikke-Super Hooker Comp overskrifter vil passe, forutsatt at du smilehull nei. 3 tube klarering. Det vil også rote med gasskabelen geometri, koster deg noen gassrespons og reise. For alle disse grunner, mens det er mulig å komme unna med den opprinnelige rammen mounts, bruker dem vil være mer trøbbel enn det er verdt.

andre hensyn

Det bør gå uten å si at overføring og bakenden må være opp til oppgaven med å håndtere den store blokken dreiemoment. At mye er faktisk ganske enkelt; får bakhjulsopphenget til å hekte er en helt annen sak. Selv fabrikk big-block Camaros ble sørgelig underprepared for angrep av at makt på bakhjulsopphenget, så en moderne fire- eller fem-link med rørformede armene ville være en god idé. Hvis du ikke gjør noe annet med suspensjon, må du erstatte fjærer med stivere enheter for å håndtere Rat er ekstra masse; GM springer 251 110 vil fungere, men ikke vær redd for å beef opp det fremre og bakre fjærer og støtdempere som nødvendig. Du trenger det. Til slutt bør du vurdere en større og tykkere radiator og big-block fan liksvøpet obligatorisk.