1969 Buick Electra Spesifikasjoner

1969 Buick Electra holdt en rekke nyvinninger for den amerikanske bilprodusenten, fra forbedrede sikkerhetsfunksjoner til effektivisering av bilens karosseri. Den lange og brede kjøretøy opprettholdt sin stor motor, men uten en fire-trinns manuell girkasse som tilbys på andre Buick-modeller på den tiden.

motor~~POS=TRUNC

1969 Buick Electra bruker en 430-kubikk-tommers, 7,0-liters V8-motor med hydrauliske ventilløftere. Den toppventil design har en maksimal hestekrefter på 360 ved 5000 rpm. Kompresjon måler 10,25: 1. Motoren bruker vanlig aspirasjon og induksjon. Brensel mates inn i støpejern motorblokk via forgasseren. Boring og slaglengde måler 4,18 inches med 3,90 inches.

Transmisjon og bremser

1969-versjonen av Buick Electra offeres enten en tre-trinns manuell girkasse eller en tre-trinns automatgir turbo 400 Hydra-Matic girkasse med bakhjulsdrift. Buick først tilbudt Hydra-Matic på sine 1969 biler. Electra bruker foran og bak trommelbremser på alle fire hjul med skivebremser være valgfritt. Bilen har også en tenningsbryter lås som holder overføring i "park" mens kjøretøyet er slått av for å hindre utilsiktet rulling. Den samme funksjonen ble erklært obligatorisk året etter som en del av føderale kjøretøy sikkerhetskrav, i henhold til del 571 av Federal Motor Vehicle Safety Standards.

Suspensjon

Forhjulsopphenget på 1969 Buick Electra er et par øvre og nedre A-armer med spiralfjærer og en link-type stabilisator. Bakhjulsopphenget er en fire-link levende aksel med spiralfjærer. Akselavstand til Electra måler 126 inches med en totalvekt mellom 4176 og 4,344 pounds.