1961 Chevy Corvair Prosjekter

Hvis Beatles var Europas første streik på invaderende USAs kyster, så 1950 og 1960 bilindustrien var koloniene slående tilbake. I denne epoken, Ford målrettet Ferrari på LeMans med GT40, og Chevy truffet i hjertet av italienske sportsbil produsenter og Porsche med Corvette og Corvair, henholdsvis. Fra sin unike motor og drivverk konfigurasjon opp, Corvair tok alt som Porsche hadde å tilby og Amped det opp, amerikansk stil. Selv et halvt århundre senere, har det vært ingenting som Corvair i disse kystområdene - noe som gjør den til en perfekt kandidat for et prosjekt så ekstreme som de Corvair selv.

Kostnader og Restaurering

En Corvair restaurering er et prosjekt for folk som har gode minner fra den opprinnelige bilen, og alltid drømt om å eie en splitter ny en. Det er imidlertid ikke prosjektet for folk som ønsker å hente inn en investering: På sin beste dag, en godt restaurert Corvair Turbo kan bringe oppover på $ 10,000 til $ 15.000 dollar. Kanskje så mye som $ 20,000 til $ 25.000 for en full-on Concours-condition bil. Med mindre du får en drapsmann avtale på en bil som allerede er i god stand og bare trenger litt polering, er det svært usannsynlig at investeringen i en restaurering vil lønne seg på auksjonen blokken. Bekostning av en full restaurering vil trolig gå dypere enn du tror, ​​i tillegg; den Corvair var en unibody bil, og tidlig unibody biler var ikke kjent for å holde seg godt eller opprettholde sin stivhet. En restaurering til sjåføren status vil sannsynligvis innebære enten noen utgifter i erstatning panel, eller moderne chassis forsterkninger som rørformede bukseseler eller enda en full veltebur. Og på det punktet, er du godt forbi å ha en fullt opprinnelige bilen.

Pro Touring og Road Racing

Gitt sin opprinnelse og opprinnelige hensikten, bygge din Corvair som et budsjett spor bil virker som den mest naturlige tilnærmingen. For å finne riktig oppsett, først huske at GM ment det Corvair mer som en sporty kompakt med en europeisk kant enn en hardcore racer. Chassiset kommer til å ta litt av arbeidet hvis du ønsker å lage en levedyktig spor bil ut av det, men rikelig med Corvair syklistene har blitt bygget. Chassiset trenger forsterkning; minst en tilpasset X-brace under chassiset, for startere. Du trenger mye av tilpassede deler for å gjøre det arbeidet, siden ettermarkedet for denne bilen er nesten ikke-eksisterende. Men, bærer det i tankene: Up front, bygge på lager suspensjon armer med custom-cut fjærer, justerbare markedet sjokk, rustfritt tie stenger og en tilpasset en-tommers rør sway bar. I ryggen er det tilpassede fjærer og støtdempere med rustfritt strut stenger, og en full tilpasset fire-link oppheng for å erstatte de fleksible fabrikken stykker. Avslutt med poly foringer rundt. Selvfølgelig, det er forutsatt at du ikke går med en full tilpasset rørformet suspensjon oppsett basert på Corvette C4-tallet, som har blitt gjort før.

motor~~POS=TRUNC

Corvair motorene var en gang svært populære - ikke så mye blant Corvair eiere, men blant airboat utbyggere. Den luftkjølte Corvair flat-seks var på en gang går til motor for mange airboat utbyggere, så det er noen ettermarkedsstøtte og bygge råd der ute. En av de mer interessante modifikasjoner innebærer Corvair motor åndelige forgjenger, VW flat-fire. De to er så nært beslektet at du kan kjøpe ettermarkedet vw sylindere å bolte på Corvair motor, og øker sin forskyvning til 3,1 liter. Du vil til slutt kjøre inn effektbegrensninger knyttet til kjøling, men som er en del av grunnen til small-block V-8 swaps er så populære. Den Corvair overførings er ganske tøff, i stand til å håndtere V-8 strøm når bygget med en fire-edderkopp posi carrier, stål differensialdeksel, sen-modell differensial sak, heavy-duty pinjongaksel, slitasje- og kryo-behandlet tannhjul og en Quarter bytte bellhousing å binde det hele til small-block av valget. Hvis du vil ha enda mer kraft for en all-innsats racer eller big-block drag bil, en TH400 basert trans fra en 1970 Eldorado eller Toronado vil passe regningen.

drag Car

Snakker av drag biler: Den Corvair er en av de lite kjente heltene fra drag-racing historie. Tilbake i 1960, noen av de første og raskeste "morsomme biler" - full tube-chassis, kompressormatet monstre med ekstreme motor tilbakeslag - var Corvairs. Disse dra bilene forlot Corvair opprinnelige mid-motor plassering i favør av en litt mer konvensjonell front-midtmotorplassering. Of course, "vanlige" er et relativt begrep, siden panseret-kuler for disse hardcore syklistene ofte avviklet utstående gjennom midten av en cut-out frontruten. Du kan lage en hard-core racer med den opprinnelige mid-motor plassering, men du vil ende opp med en wheelie maskin i stedet for et drag racer. Det er ikke en dårlig ting - men det er ikke rask, heller. Mens Pro Street er offisielt død, etter å ha blitt erklært så David Frei circa 2001, det er ingenting galt med en legitim Funny Car hyllest som vil skille seg ut i mengden av fett-dekk wannabes. Denne typen full tube-chassis bygge er ikke billig, men det er et flott alternativ for biler som er kosmetisk greit, men mekanisk banket. Du vil ganske sikkert ende opp med pilotering bilen fra baksetet, som de originale Funny Car pionerer - men det er en liten pris å betale for herligheten.