1951 Studebaker Starlight Coupe Spesifikasjoner

Selv om kritikerne av bilen likte å spøke om at de aldri visste om 1951 Studebaker Starlight ble kommer eller går, andre likte bilens umiskjennelige styling ifølge Hemmings. Den revolusjonerende utseende tjent det en sammenligning med en Buck Rogers visjon av fremtiden. Selv om bilens utseende mente det ville gå ned i historien uansett, 1951 Starlight var ikke en bestselger på skjønnhet alene: bildeler fornøyd sine eiere med pålitelighet og enkel betjening, også.

Design

1951 Studebakers er svært lett gjenkjennelige takket være den berømte bullet-nosed front end som hadde blitt inspirert av fly, som indikert av krom fly panserornament. Chrome trim satt oppå hverandre fremoverlent frontlys, flankerer panserornament.

I motsetning til 1950 Starlights med sine innfelte griller, ble 1951 Studebaker er litt større grille montert i flukt med coupe stål kroppen. En annen bemerkelsesverdig forskjell er at den ytre ringen av 1951 Starlight nese ble ikke lenger forkrommet, men malt for å matche bilen.

Starlight coupes, om Commander eller Champion modell, hadde en meget spesiell funksjon riding på toppen av sin 115-tommers akselavstand: en enorm fire-panel wraparound bakvinduet minner om et fly cockpit. Det var dette med panoramautsikt vindu som ga bilen sitt navn.

Motor

Studebaker Champion Starlight Coupes ble drevet av en seks-sylindret L-head inline motor med 169,6 kubikk tomme forskyvning som var i stand til å gi 85 hestekrefter. Jo høyere-end Commander Star Coupes hadde en toppventil, V-8, 232,6-kubikk tomme forskyvning motor som ga sjåføren 120 hester å jobbe med. Sies å være inspirert av, om ikke en direkte kopi av, Cadillac moderne ny OHV V-8, Studebaker var den første state-of-the-art V-8 i et billig bil. Dermed Studebaker slå både Ford og Chevrolet i å gjøre denne nye motoren tilgjengelig for mindre enn velstående drivere.

Opptreden

1951 Studebaker eiere, inkludert de med Starlight Coupes, var ganske fornøyd med sine biler, som indikert av en mai 1951 undersøkelse tatt av "Popular Mechanics". Selv om enda noen eiere trodde bilens styling var "litt radikal ,, de fleste var veldig fornøyd med bilens ytelse, overlegen synlighet, den sjeldne behovet for vedlikehold og enkel håndtering. Sammen med en standard tre-trinns manuell eller valgfri tre-trinns automatgir Drive, 1951 Starlight nådd 100 km / h med letthet og uten kast eller krampetrekninger.

Hele Studebaker linje, inkludert fem-passasjer Starlight, var misunnelsesverdig økonomisk med drivstoff selv etter dagens standarder; i løpet av 1951 Mobilgas Economy Run, Studebaker Commander ga sjåføren 28 miles per gallon. Automatiske driv sendinger var bare litt mindre drivstoff-effektive.

Interiør og komfort

Studebaker er Starlight Coupes ga sine passasjerer en komfortabel tur. Selv om interiøret ikke var overdådig, Starlights fortsatt tilbys komfortabel, kvalitet og stilig avtaler. De tre-eket ratt kronet en kjekk dashbord av enkle, elegante Moderne stil design.

Starlight hadde foran og bak støtdempere og hydrauliske støpejern trommelbremser. Gummi-isolasjon folde foran spiralfjærer og bak blad-fjæring gjort turen utrolig jevnt. En arm forstilling forbedret opplevelsen ytterligere ved å gi utmerket veigrep, stivhet og styring.