Yamaha Grizzly Spesifikasjoner

Yamaha introduserte Grizzly 4x4 all-terrain vehicle i 1998. Den opprinnelige modellen var den Grizzly 600, og gjennom årene har flere modeller ble introdusert. Som i 2010, er det seks Grizzly modeller i produksjon, hver med sine egne trimme nivåer og alternativer. Top-of-the-line modell for 2011 er Grizzly 700, som kommer i grunnleggende 4x4, mid-nivå 4x4 EPS og 4x4 Special Edition-modeller.

Motor og Drev type

Hver modell av 2011 Grizzly 700 kommer med en 686 cc, firetaktsmotor. Motoren idrett en 4-tommers diameter og 3,3 tommer slag, med en 9,2 kompresjonsforhold. Elektrisk trykknapp tenning og Yamaha innsprøytningssystem gir mulighet for umiddelbar motoren starter i kaldt og varmt vær. Grizzly idrett Yamahas Ultramatic transmisjon, som opprettholder konstant reimstrammingen å redusere belte slitasje. Grizzly 700 kan skifte til høye, lave, nøytral, revers og park moduser, samt to-hjul og firehjulstrekk moduser.

Hjuloppheng og bremser

Grizzly 700 kommer med foran og bak uavhengig, dobbel-wishbone suspensjon. Grizzly 700 klarner bakken med nesten en fot og kommer med fem-veis forhåndsinnlaste-justerbare støtdempere. Også standard på Grizzly 700 er foran og bak hydrauliske skivebremser. Grizzly 700 kommer med en 5,3 liters drivstofftank, som ligger rett under setet, øke ATV balanse, tyngdepunkt og kjøreegenskaper.

Modell Forskjeller

Grizzly 700 4x4 basismodellen er nesten identisk med de andre. Hovedforskjellene mellom de tre ligge på innsiden. Grizzly EPS og Special Edition-modeller leveres med elektrisk servostyring, som gjør styring lettere for sjåføren. Alle rommene har en LCD-skjerm som viser drivstoffnivå og kjøremodus, men EPS og Special Edition-modeller leveres med et tilhengerfeste som kan trekke opptil 1300 lbs. The Special Edition kommer med støpte aluminiumsfelger, spesielle grafikk og lakkert karosseripanel.