Hvordan en Nissan Elektrisk vindu Relay Works

En Nissan makt vindu relé gjør at vinduene skal fungere, selv når motoren er slått av, og nøkkelen er ikke i tenningen. Vanligvis, elektriske vinduer, samt alle andre elektroniske enheter i en bil, kan bare fungere med motoren slått på. Under drift, de trekker sin energi fra dynamoen. Når bilen ikke er i gang, disse enhetene trekke sin energi fra bilens batteri. Når nøkkelen er ikke i tenningen, er det umulig å bruke de elektriske vinduene i det hele tatt, uten en stafett.

Før 2004, Nissan brukte en enhet i deres vindu krets kalles en "smart inngang kontrollenhet", som styres av hovedbryteren av bilens kraft vindu krets. Hovedbryteren i bilen kontrollert drift av alle vinduer, og hadde sin egen sentralenhet. Den smarte adgangskontroll enhet benyttet en strøm relé, som ga strøm til hver av strømbrytere. Fra 2004 og framover ble det smart inngangen kontrollenhet omdøpt til "body datamaskin modul". Kroppen datamaskin-modulen inneholdt ikke lenger en strøm relé.

Stafetten inneholder en elektromagnet for å gi den opprinnelige makt. Elektromagneter er midlertidige magneter, er de eneste magnetisk når elektrisk strøm flyter gjennom dem. Når elektrisk strøm flyter gjennom tråden i en elektromagnet, det skaper et magnetisk felt, som kan lagre strøm. Elektromagneten i en Nissan makt vindu relé lagrer en liten mengde strøm, akkurat nok til å slå på en armatur, som har 12 volt strøm. Magnetfeltet tiltrekker ankeret, noe som gir den ekstra kraften som trengs for å aktivere vinduet.

Kraften vindu relé er ikke ment for utstrakt bruk. Strømvindus reléer er en bekvemmelighet ment å brukes med måte. Hvis det brukes for mye, vil armaturen eksos sin makt, og vinduet vil ikke lenger fungere til nøkkelen står i tenningen igjen.