Virkningene av en snøplogen på en lastebil

Snowplowing kan være en lukrativ forretning hvis utføres med riktig utstyr og i et område som støtter behovet for mye snørydding. Bortsett fra å kjøpe nødvendig utstyr, vil det også være mye ekstra vedlikehold for å holde utstyret og lastebiler i forskriftsmessig stand. Det er en vanlig tanke rundt lastebilen verden som snøbrøyting er ikke noe mer enn å plassere en lastebil under ekstrem mishandling; imidlertid holde seg til en jevn vedlikeholdsplan kan bevise at fordelene ved å ha en plog lastebil kan langt oppveier slitasje lagt på den.

The Plow

En brøytebil er ingenting mer enn en stor snøskuffe med flere dreiepunkter montert til et innslag som er festet til frontrammen skinnene i lastebil. Hvert blad kan bevege seg opp og ned, de fleste kan svinge til en side og noen enda kaste delvis i midten. Alle funksjonene til en plog utføres med hydraulikk drives av sjåføren ved hjelp av en elektronisk kontroll. Plogen bør alltid være forhøyet mens du kjører og hviler på bakken når bilen er parkert. Husk, det kan virke som en stor barriere av metall som ville beskytte din lastebil, men sannheten er at en plog kan føre til mer alvorlige ramme skade i tilfelle en ulykke, og kan være dødelig for alle kjøretøy som kan bli truffet av den.

Slitasje på lastebil

Fronten av lastebilen vil åpenbart ta den verste slitasjen over alt annet på grunn av den ekstra vekten av plogen satt opp. Pløying involverer skyve ekstra vekt som snø samler inn, noe som bidrar til en viss slitasje til lastebilens ramme. Heavy duty kuleledd og kontroll arm foringer er viktig, som de må forholde seg til den ekstra vekten i svinger og ved å gå over humper. Lastebilens front oppheng vil vanligvis trenger å bli oppgradert til en heavy-duty oppsett samt å støtte den ekstra vekten; har tenkt på å bytte ut front struts og spiralfjærer, kuleledd og foringer, hvis du inteding på med en eldre lastebil plan. Mesteparten av tiden, vil lettere plikt lastebiler krever ekstra støt skal monteres og installeres opp foran for å bidra til å støtte vekten av plogen. En god tommelfingerregel er å huske pløyer snø vil forkorte levetiden til chassisdeler med omtrent halvparten, sammenlignet med en lastebil som brukes for normal pendling.

Slitasje på plogen

Plogen har sine egne problemer som må tas opp fra tid til annen. Utskifting av plogen motor og hydraulikkledninger kan bli en årlig krav avhengig av hvor mye du bruker plogen. Hydraulikkvæsken bør skiftes med jevne frekvens, men du er nødt til å lese bruksanvisningen som fulgte med plogen å kjenne de riktige intervaller. Dreiepunktene er utsatt for slitasje og må smøres månedlig. En godt vedlikeholdt plog vil vare lenge, og du kan forvente år med god service, men hvis du jobber i et område som salter veiene vil du alltid være bekjempelse av korrosjon langs bladet og plog festeanordningene.

Motor og drivverk

En sterk motor og girkasse er viktig å eie en plog lastebil. Generelt vil alle åtte sylindret motor være i stand til å holde opp til oppgaven med vanlig pløying så lenge du opprettholde din motor skikkelig; husk at når du presser snø, er du setter ekstra belastning på motoren og drivverket, så feil innenfor de ulike komponentene vil være mer sannsynlig. Overføring og / eller overføre saken vil vanligvis ta mest misbruk. Snøbrøyting innebærer mye forover og bakover skiftende, mye mer enn noen biler vil utføre i løpet av livet. Stadig bytter fra et forovergir til en revers vil føre til ekstra slitasje på overførings clutcher, skift solenoider, drivaksler universalledd og hjullager. Hvis du bruker firehjulstrekk mye vil overføre saken også være gjenstand for noen ekstra slitasje. Sjekk alle væsker regelmessig og endre væsker som er oppført i den alvorlige plikt del av ditt spesifikke bileiere manual.