UD Diesel Motor spesifikasjoner

UD merket var eid av Nissan frem til 2007, da det - og Nissan Diesel, moderselskapet - ble kjøpt opp av Volvo-gruppen. UD opprinnelig sto for uniFLOW scavenging dieselmotor, men - gjennom noen smarte rebranding - ble endret til det mer romantisk, Ultimate pålitelighet. UD merkevare fokusert primært på dieseldrevne lastebiler og busser.

Motor og girkasse spesifikasjoner

Nissan UD 1800 ble drevet av en 225 hk, seks sylindret motor. Motoren ble turboladet, noe som medførte luften som strømmer inn i motoren er komprimert og derfor mye tettere. Dette øker strømforbruket motoren. Nissan UD 1800 hadde en seks-trinns girkasse og en 33 gallon tank.

Bremser, dekk og Styring

Kjøretøyet er utstyrt med luft over hydrauliske bremser, noe som medførte en kombinasjon av trykkluft og hydraulisk trykk ble anvendt i bremseprosessen. En eksosbrems ble også montert på kjøretøyet, som benyttes komprimerte forbrenningsgassene i utløpsmanifolden for å bremse motoren. UD 1800 dekkene var 215 / 75R 17/5 radialdekk montert på 6-hulls stål plate hjul, og bilen var utstyrt med servostyring.

kropps~~POS=TRUNC Specs

2000 UD 1800 inkluderte en Jerr-Dann heavy duty stål rollback. Den rollback hadde faste sider, en lys bar, hydraulisk ratt heis, to soverom kontroller, luft PTO og ramme montert oppbevaringsboks. Sengen av tilbakeføring var 19 fot lang.

Tilleggsfunksjoner

Den 2000 modellen av UD 1800 inkludert air-condition og en AM / FM stereo med kassettspiller. I tillegg til dette kjøretøyet var utstyrt med elektriske vinduer og dørlåser som standard. Den rollback versjonen hadde et utvidet cab for tre mann sitteplasser og et senter sete som brettes ut i et skrivebord eller konsoll. UD 1800 brukte også en luftbrems som parkeringsbrems.