Topplokk Ombygging Verktøy

Topplokk ombygging verktøy faller inn under en av tre grunnleggende kategorier: montering / demontering, Måling og Maskinering. For en rask gjenoppbygging av lager topplokk i god stand, de eneste verktøyene som kreves er de av montering / demontering ilk. Men hvis mer omfattende modifikasjoner er ønskelig, enten for ytelse eller reparasjon, noen prosedyre vil gå glattere og resultere i en høyere kvalitet sluttproduktet hvis re-builder har de riktige verktøyene for jobben.

Topplokk Ombygging Verktøy

Montering / demontering verktøy

De mest grunnleggende verktøyene som kreves for topplokk arbeid er låseskivene og skiftenøkler for å fjerne hodet fra blokken og vippearmer og ventildekselet fra hodet. Valve-våren kompressorer kommer i to varianter: spaktyper og skruetyper. Spaken-typer ligne en kråke bar og er enklere å bruke, men kan ikke være ansatt på mange hodetyper. Skruetyper kan brukes på praktisk talt alle ventil-våren, men krever litt mer tålmodighet og dyktighet å bruke.

måle~~POS=TRUNC

Innvendig / utvendig måling oppringning calipers er den mest grunnleggende og allsidig måleverktøy nødvendig og vil tjene de fleste behov involvert. En høydemåleren fungerer på samme måte som en ekstern caliper og tillater brukeren å måle ting som åpen og installert våren høyde og ventil-guide høyde. For porting formål, er en innvendig diameter snap måler nyttig å bestemme port dimensjoner, og dens fjærbelastet konstruksjon hjelper porter å oppdage diameter avvik raskt.

Valve Guide Maskinering

En varianter av bore-baserte bompenger er tilgjengelig for bearbeiding og etterbehandling ventil-guider. Kjerneboring og rømme komboer er tilgjengelig for alle typer ventilstyr inkludert bronse og støpejern. Disse brotsjer er vanligvis enten karbid eller titannitrid belagt, som dekker praktisk talt alle typer ventil-guide tilgjengelig. Guide for størrelse pakkene inkluderer re-size arbors (knurlers) og en rekke brotsjer for å oppnå riktig ventilklaring for de fleste motorer. Guide liner monteringssett inkluderer alt som trengs for å bore, installere, størrelse, trim og ferdig med ventilføringer. Men vurderer kostnadene av disse pakkene, kan det være langt rimeligere å bare ha en maskin butikk gjøre jobben for deg.

Andre Maskinering Verktøy

Mange typer ventilsete cutters er tilgjengelig for restaurasjon disse viktige kontaktflatene. Tre skråsete kverner koste omtrent det samme som alle andre rekke, så disse er generelt foretrukket over én vinkel typer. Bedre ventilsetesystemer (for eksempel Neway) bruker flere komponenter for å tillate allsidighet som kreves i profesjonelle butikker. Et bredt utvalg av sete kverner og ventil segl verktøy er tilgjengelige for de som trenger å endre sine hoder for større reise eller en annen type forsegling.

ytelses~~POS=TRUNC

Selv om mange av de verktøyene som kreves for topplokk porting brukes i andre deler av ombyggingsprosess (som sete kuttere, høyderisser, ringe calipers og snap målere), noen er mer spesialisert eller farligere enn porting steiner. Omfattende kits inkluderer både minst tre stammelengder, og de tre grunnleggende porting medier: Carbide biter, steinbiter og kassett ruller.

High-speed die kverner over enten elektrisk eller luft variasjon er akseptabelt, men kaldtgående komfort av et luftsystem er foretrukket av de fleste.