Slik konverterer Audio Tape til MP3

Digitale medier er en pålitelig og effektiv måte å lagre lyd, så overfører gamle lydbånd til MP3-formatet er en flott løsning for å holde lyd uten bekymring og stresset med å lagre og holde opp med lydbånd. Du kan overføre kassetter, telefonsvarer kassetter og andre typer bånd så lenge du har en kassettspiller for at formatet med en hodetelefonutgang eller annen lydutgang. Det kan virke som en skremmende oppgave, men med litt tid og praksis, vil du være i stand til effektivt å overføre lyd fra kassetter til datamaskinen og lagre dem som MP3-filer.

Bruksanvisning

1 Last ned lydopptak programvare hvis du ikke har noen. Audacity er et gratis lydopptak program, og det tillater deg å eksportere lyd i MP3-format med en annen gratis nedlasting.

2 Koble tape spilleren til datamaskinen. Plugg stereo lydkabelen inn i hodetelefonkontakten på kassettspiller, og den andre enden inn i mikrofoninngangen på datamaskinen. Mikrofoninngangen kan være på forsiden av datamaskinen, eller mer sannsynlig på baksiden.

3 Sett båndet du vil overføre inn i kassettspiller og trykk "Play". Sjekk om du får et signal til datamaskinen. Hvis ikke, åpne lydinnstillingene for datamaskinen (finnes i kontrollpanelet i Windows, eller Systemvalg på Mac) og sørg for at mikrofonen linjen er aktivert og slått opp.

4 Åpne lydopptak programvare på datamaskinen din og sjekke nivået på bånd spille. I Audacity, kan dette gjøres ved å klikke på inngangsnivået meter i øvre høyre hjørne. Vær sikker på at signalet ikke er for myk, fordi opptaket vil være veldig stille, og du blir nødt til å slå høyttalerne opp mye for at det skal være hørbar. Pass også på at det ikke er for høyt, eller det vil forvrenge.

5 Spill inn lyd. Stopp tape hvis det spilles av, trykk på "Record" på lydopptak programvare og deretter begynne å spille båndet. Du må gjøre dette i sanntid, men de fleste lydopptak vil la deg redigere ubrukte deler av en fil, så du trenger ikke nødvendigvis å stoppe det akkurat i tide.

Hint

  • Hvis du har lydopptak programvare som eksporterer ikke til MP3-filer, kan du finne flere MP3-omformere på nettet.
  • Bruk den høyeste kvalitet MP3-format tilgjengelig for å holde lydkvaliteten. MP3 formatet bruker komprimering som kan gjøre lyden dårlig hvis det ikke er høy nok kvalitet.