Sur nedbør Effekter på biler

Sur nedbør Effekter på biler


Sur nedbør er ikke en god ting, og det blir stadig verre. Ifølge Encyclopedia of Earth, som globale økonomier vokser, forbrenning av fossilt brensel også vil stige ytterligere spredning sur nedbør, noe som vil gjøre bilen din ser skitnere raskere. Verre, sur nedbør tærer maling, forårsaker permanent skade og reduserer annenhåndsverdi. Vanligvis sur nedbør skader på overflatene av en bil som bagasjerommet, hette og tak; Hvis bilen din har tilfeldig formet skrapete områder, sjansene er du har sur nedbør skader.

Definere Acid Rain

"Sur nedbør", hva bilprodusentene vanligvis refererer til som "miljø nedfall," er et begrep som brukes for å beskrive deponering av skadelige miljøgifter, enten vått eller tørt. Disse forurensningene er utgitt av brennende drivstoff og reagerer med andre elementer i atmosfæren og bli syrer. Regn i seg selv er ikke den skyldige, snarere regnet tørker, forlater konsentrert syre del. Maling fungerer som en svamp, og det holder å samle alt som surt materiale. Neste gang bilen blir våt, reaktiverer det syrene.

unngå Damage

Gjentatt eksponering er dårlig. Hvis du konsekvent parkere bilen i et innelukket område, garasje eller carport, kan du unngå noen av de verste effektene av sur nedbør. Noen produsenter som brukes syrefast maling, som koster mye mindre (ca $ 5 per bil) enn det kan koste deg å løse et problem etterpå, ifølge Environmental Protection Agency. For å unngå permanent arrdannelse, har bilen vasket og hånd-tørket ofte. Lyse biler synes å lide mindre opplagt skade; mørkere-farget biler vil vise slitasje raskere.

Begrensende lakkskader

Hvis bilen din allerede har vært utsatt for sur nedbør, har du fortsatt noen regress, ifølge Mobileworks Bilpleie Business Network. Ansette en profesjonell til å ha forurenset maling ryddet opp. En polymer av høyeste kvalitet maling fugemasse har også co-polymerer og aminofunksjonelle harpikser som vil kjempe fremtid sur nedbør, mens motstå virkningene av såpe og sol.

Andre områder av bilen

Hvis bilvinduene og frontruter har en filmy titt, kanskje du har sur nedbør oppbygging. For å rengjøre, lage din egen blanding. Tilsett 1 kopp eddik til 1 liter vann i en sprayflaske. Spray frontruten og bruk en ren del av kluten for hvert sveip. En bonus: eddik vil ikke skape striper på glass. Regelmessig rene hjul og dekk for å minimere sprekkdannelser effekten assosiert med sur nedbør. Skrape av noen sprø gjørme eller tjære, deretter rent med en ikke-sur rengjøringsmiddel fortynnet i vann. Start med dekkene, med fokus på sporene. Skyll pensel før du flytter til hjulene og bruke en up-and-ned bevegelse.