Sopp Fjerning Fra en Lens

Sopp Fjerning Fra en Lens


Holde kameraet og objektivene ren vil hjelpe deg å få klare og skarpe bilder, og forlenge levetiden på utstyret ditt så lenge som mulig. Fordi du sannsynligvis bruker linsene i ulike temperaturer og værforhold, de er utsatt for å utvikle mugg og eller andre sopp på glasselementene. Hvis du kan fange det tidlig nok, kan du sannsynligvis fjerne den fra linse; ikke rengjort, sopp vil ødelegge objektivet, og investeringen vil gå tapt.

Bruksanvisning

1 Fjern linsen fra kameraet som per kameraets instruksjoner. Hvis du bruker et speilreflekskamera, kan du enkelt fjerne linsen. Hvis kameraet er et pek og skyt, eller en modell som ikke tillater for objektivet som skal endres, så må du finne ut om soppen er på utsiden av linsen. Hvis det ikke er det, bør du ta kameraet til en kameraforretning slik at det kan rengjøres profesjonelt. Med en avtagbar linse, fastslå om soppen er på utsiden av linseelementene. Hvis det er inne i objektivet, og vil kreve objektivet demonteres, bør du vurdere å ha det betjent av en profesjonell. Lens, spesielt autofokus objektiver, er presisjons enheter og krever spesialisert opplæring i demontering og montering.

2 Bruk en linseklut eller blåsebørste til å rengjøre foran linsen element av så mye støv og rusk som mulig.

3 Forbered en rengjøring løsning av ammoniakk og hydrogen peroxide, to ss. av hver. Gjør dette i et godt ventilert rom eller utenfor. Bruk en maske for å unngå innånding av dampen.

4 Fukt en bomullsdott med løsningen. Ikke suge pinnen - det skal være fuktig, men ikke våt.

5 Start på ytre omkretsen av linsen og tørke forsiktig av glasset med pinnen sakte jobbe deg til sentrum av objektivet. Som pinnen blir skitten, kast og bruk en ren inntil hele linsen har blitt rengjort.

6 Bruk en linseklut som er fuktet med rent vann for å fjerne eventuelle tiloversblevne rusk eller rester fra bomullspinner. Avslutt prosessen ved hjelp av en tørr mikrofiber linse klut for å fjerne fuktighet igjen på linsen.