Sony Trinitron Spesifikasjoner

Sony gjør flere forskjellige typer TV-apparater, som LCD, bakprojeksjon og plasma, og har utviklet Bravia, WEGA og andre proprietære teknologier som gjør bilde og lyd klarere og mer underholdende. Sony Trinitron er en eldre teknologi som inneholdt flere spesifikasjoner utformet for å forbedre farge, bildeklarhet og andre aspekter av seeropplevelsen.

CRT

Alle Sony Trinitron produktene er CRT eller katodestrålerør, TV. Dette betyr at de ikke inneholder noe flytende krystall og ikke er tynn nok til å montere på en vegg uten en sele eller stativ. Trinitron CRT-skjermer bruker røde, grønne og blå elektronstråler avfyrt fra en enkelt kilde i et vakuum-forseglet katodestrålerør omgitt av magneter til å produsere et bilde på en skjerm. Elektronene kombinere i forskjellige intensiteter for å vise en rekke nyanser og gi inntrykk av en fargeskjerm. Før advent av LCD og plasma-skjermer, CRT var et populært format for TV, og mange CRT dataskjermer og TV er fortsatt i bruk i dag. Faktisk inneholder Trinitron teknologi en proprietær konfigurasjon av CRT tube som bruker en grillet blenderåpning som øker bilde klarhet og definisjon.

Flatskjerm

Bruken av grillet åpning for å gi bedre bildeskarphet også aktivert Sony å gjøre mange modeller av Trinitron TV med flatskjermer. Denne flatskjermen redusert vinkler som forårsaker gjenskinn og gjorde opplevelsen mer filmatisk, siden bildet dukket flat, som det gjør i teateret. Flatskjerm også lov Sony for å produsere sine Trinitron bilde fra ende til stedet for å forlate en liten svart ramme på skjermen rundt bildet, som var standard med de fleste buet TVer.

oppløsning

Selv om Sony Trinitron er en standard CRT-TV, kan mange senere modeller som Trinitron WEGA Digital KD-32FS170 produsere høy kvalitet digital bilde opp til 1080i oppløsning. I tillegg er svart mørkere på CRT skjermer enn på senere teknologi, for eksempel LCD-skjermer og TV. På grunn av dette, andre farger virker mer levende på Sony Trinitrons når satt mot høy kontrast svart-nivå.