Sony A100 tips & triks

Sony A100 DSLR-kamera er et produkt av digital krysspollinering. Sony slo seg sammen med Konica-Minolta i 2005 for å produsere A100, som ble utgitt til å konkurrere med entry-level DSLR-kameraer fra Nikon og Canon. A100 har utskiftbare objektiver som kobles til Sony Alpha objektivfatningen og Konica-Minolta anti-shake-teknologi, som ble omdøpt til "Super Steady Shot" for denne modellen. Det er en nybegynner DSLR, og designet - i hvert fall delvis - å gjøre å ta bilder enklere.

Velg en linse

Sony fremmet A100 under en overdrevet påstand om at kameraet var kompatibelt med 16 millioner forskjellige objektiver. Selv om dette er sant, viser statistikken til at totalt 16 millioner individuelle linser (ikke linsetyper) ble gjort for Sony montere siden 1965. Uavhengig av frekkhet av kravet, har du mye av linse valg for A100. Standarden bundle for A100 inkludert et 18-70 mm objektiv, noe som passer nybegynnere som tilbyr vidvinkelfotografering og en moderat zoom. Men du kan fort bli frustrert med mangel på ekstreme zoomalternativene og se til å utvide din fotografering arsenal. Vurdere å legge en telezoom i området 80 til 300 mm rekkevidde og et portrettobjektiv, en fast avstand linse, (vanligvis 35 eller 50 mm, med en høy maksimal blenderåpningen. Disse objektivene vil gi deg muligheten til å skyte i praktisk talt alle belysning tilstand og for å variere bildene.

Grunnleggende DSLR

A100 bruker en kompleks elektronisk prosess for å kommunisere mellom sensor og auto-fokus objektiv, om du trenger å legge til rette for denne kommunikasjonen. Bare slå på kameraet og holde nede utløserknappen er usannsynlig å produsere klare og skarpe skudd. Den beste måten å få et klart bilde er til halv trykker på utløseren, og være forsiktig med lyset. A100 viser en lysmåler når du ser gjennom søkeren. Hvis merket på måleren er mot den negative enden, vil skuddet bli mørke hvis den beveger seg mot den positive enden, vil skuddet bli overeksponert. Prøv å finne en balanse. Så, for å ta en sjanse, holder utløserknappen halvveis ned; Dette engasjerer autofokus motor kameraets og trekker det område i midten av rammen i fokus. Trykk på knappen resten av veien for å ta bildet.

Begynn i Auto-modus

Digitale speilreflekskameraer er laget for å brukes i manuelle opptaksprogrammer fordi de tilbyr et mye bredere spekter av spesifikke kontroller enn pek-og-skyt digitale kameraer. Men prøver å mestre de manuelle innstillingene før du vet hva de gjør er vanskelig og unødvendig. Skyt i full auto modus, med noen objektiv, når du bare starte opp, og deretter bruke A100 sin gjennomgang funksjoner for å forstå hvilke innstillinger brukes på bildene du liker. Ta noen testbilder for å se hvordan dette fungerer, noe som gjør at kameraet er satt til "Auto". Skriv inn avspillingsmodus, og velg et bilde du liker for sine lysnivåer; trykk deretter opp på fjernkontrollen for å vise histogrammet. Legg merke til detaljene her: kameralistene brennvidde, lukkertid, eksponeringskompensasjon, blendertall - merket med "F: antall," hvitbalanse og ISO.

Eksperimenter i manuell

Når du blir å se et mønster i bildene du tar og gjennomgang, kan du skyve ut av auto-modus og blir ved hjelp av kameraer semi-manuelle modi, som programmodus, blenderprioritet og lukkerprioritet. I noen av disse, kan du justere eksponeringen og ISO for å kompensere for lys. I blenderprioritet du justere for objektivets største blenderåpning, med lavere tall betyr en større blenderåpning og lysere bilde. Lukkertider øker med små tall til A100 maksimale 1/4000 av et sekund.