SMC Vs. glassfiber Resin

SMC Vs. glassfiber Resin


SMC, eller ark pressmasse, er polyesterbaserte glassfiber som benyttes ved fremstilling av biler og andre transportmidler. Alle glassfiber harpikser er enten polyester-baserte eller epoksybasert.

Polyester-baserte Glassfiber Resin

SMC glassfiberforsterket harpiks er polyester-baserte og brukes til å reparere SMC på biler og andre glassfiber produkter. Dette produktet brukes i forbindelse med fiberglassmatte, klut eller tape. Det er vanntett og støtsikker. SMC harpiks sett i 20 til 30 minutter. Reparasjoner med dette produktet er slipes raskere enn med epoxy-baserte glassfiber harpiks. Herde må legges til SMC-harpiks før bruk. SMC harpiks kan brukes til å reparere både polyesterbaserte og epoksybaserte glassfiber produkter.

Epoxy-basert Glassfiber Resin

Epoxy-baserte glassfiber harpiks er tykk og er ikke klebrig når kurert. Etter herding, kan det være innlevert, pusset og boret. Denne harpiks er utformet for å brukes sammen med glassfiber matter, tøy eller tape. Et herdemiddel må tilsettes. Epoxy-baserte harpiks har eksistert mye lenger enn SMC harpiks. Denne type harpiks kan brukes til å reparere elementer laget av epoksy-baserte glassfiber.

kvalitet Issues

Biler laget av SMC før 2001 hadde mange problemer med maling popping, mikro-sprekker og kratre. SMC polyesterbaserte glassfiber er en forbedring i forhold til de foregående epoxy-basert glassfiber komposittmaterialer i bilindustrien. Siden 2001 har flere forbedringer blitt gjort med SMC komposittmaterialer og produsenter er i nærheten av en SMC-formel som kan anvendes ved fremstilling av fly.