Slik tester Vakuumrør

Slik tester Vakuumrør


Et vakuum tube er en elektrisk enhet som brukes for å skape, forsterke og endre elektriske signaler. De fungerer ved å styre elektronbevegelsen i et lavtrykksmiljø, slik som lavtrykks-gass eller i vakuum. En vakuumrøret består av et glass (noen ganger metall eller keramikk) rørformede hylster med elektroder inne i den, i en vakuumatmosfære. Hvis du ønsker å teste et vakuumrør, det er nok av vakuum testere på markedet. Alt du trenger å gjøre er å følge den riktige fremgangsmåten for å bruke et vakuum tester.

Bruksanvisning

1 Identifisere hvilken type din vakuumrør ved å se for utskrift på siden av røret. Typen av vakuumrøret vil avgjøre hvilken røret kontakten og hvilken bryterinnstilling på røret tester som skal benyttes. Tube betegnelser vanligvis starter med et nummer og blir etterfulgt av bokstaver og tall, med de første tallene ofte være filament spenningen som kreves for røret, slik som 6L6 og 12AX7.

2 Sett vakuumrør inn i riktig kontakt på tube tester som indikert av et diagram som fulgte med tester. Inspiser vakuumrør for tegn på skade på glass eller bøyde pinner.

3 Slå på vakuumrør tester. Sett test bryterposisjoner for din spesifikke rør i henhold til røret testeren diagram.

4 Legg merke til "GM" lesing på vakuumrør testeren meter. Sammenlign det med akseptabel lesning for den spesifikke rør som indikert av testeren diagrammet.

Hint

  • Hvis du er usikker på hva du gjør ut av det Gm lesing, se på Internett etter tabeller som viser typisk lesning for ulike typer vakuum-rør.
  • Det er to grunnleggende typer vakuumrør testere: en enkel utslipp tester og en gjensidig konduktans tester. Utslipps tester viser bare hvis vakuumrør er brukbare og fungerer. En gjensidig konduktans, på den annen side, vil faktisk måle plate strøm og indikere en Gm lesning, også kjent som trans-konduktans (mA per volt).
  • Vær svært forsiktig når du arbeider på vakuum-rør fordi de har en tendens til å bli varmt.