Slik tester en CD-spiller

Slik tester en CD-spiller


Teste en brukt CD-spiller for store interne problemer før kjøpet krever profesjonelle verktøy som ofte er dyrt og vanskelig å bruke. Forbrukerne kan se etter grunnleggende problemene på egen hånd for å avgjøre om en CD-spiller er verdt å kjøpe, forutsatt at de har en grunnleggende kunnskap om hvordan du kobler til og bruker audio komponenter.

Bruksanvisning

1 Sett CD-spilleren inn i en stikkontakt, og slå den på. Uten å sette en CD i spilleren, trykker de forskjellige funksjonsknappene på frontpanelet for å sørge for at de ikke fester seg eller flytte feil når den trykkes.

2 Se etter lys som bør være på, men ikke er det. Hvis CD-spilleren har en digital måler på frontpanelet som ser ut som en VU meter, bør det være et lys som slås på.

3 Koble til en forsterker og høyttalere som normalt. Skru opp volumet til et moderat nivå på forsterkeren.

4 Koble lydutgangen på CD-spilleren til inngangen på stereoforsterker med en stereo RCA-kabel. Lytt etter summende etter at kablene er plugget inn på baksiden av CD-spilleren. Dette kan representere skadede innsats elektronikk, som er generelt ganske dyrt å reparere skikkelig, spesielt hvis CD-spilleren ikke ble bygd nylig.

5 Sett en CD som du er kjent med, i CD-spilleren. Begynn å spille platen og høre på lyden, med fokus på high-end lyd. Hvis high-end høres spesielt tinny, dette betyr vanligvis at CD-spilleren er av ganske lav kvalitet, forutsatt at du bruker kjente komponenter for å teste elementet.

6 Trekk kablene på baksiden av CD-spilleren å koble den til forsterkeren. Plugge rett eller røde RCA kabelen inn i riktig inngang og lytte. Plugg den samme kabelen inn i venstre innspill og lytte etter eventuelle forskjeller i volumet. Dersom en kanal er roligere enn de andre, har CD-spiller sannsynligvis en skadet kanal.

Hint

  • I mange tilfeller, ved å erstatte en ødelagt lys i en CD-spiller er ganske enkelt og ikke kostbart å gjøre. Men det kan være et tegn på slitasje på maskinen, spesielt hvis det er en annen overflate skader, for eksempel riper eller bulker i kabinettet, noe som kan vise at CD-spilleren ble dårlig tatt vare på av den forrige eieren eller eierne.
  • De fleste forsterkere og CD-spillere kan testes med en stereo RCA-kabel. Men noen enheter krever ¼-tommers eller andre typer kabling.