Slik Skift ut Springs i en Pontiac Grand Prix

Tidligere modeller av Pontiac Grand Prix hadde MacPherson samlinger som kan være demontert for å erstatte spiralfjær. Denne guiden tar for seg struts på nyere Pontiac Grand Prix, som ikke kunne demonteres bortsett fjerning av fjærene. Bytte fjærer på Pontiac Grand Prix krever noen spesielle verktøy. Jobben er vanskelig.

Bruksanvisning

1 Hev Grand Prix eventuelt blokkere hjulene med jack stands, og fjern spankulere montering fra bilen.

2 Plasser spankulere montering i en strut kompressor og bruke kompressoren tvinger skruen for å komprimere fjæren og slippe spenningen i strut mount. Dette er potensielt farlig og bør gjøres med ekstrem forsiktighet. Vær sikker på staget er montert i kompressoren riktig for å unngå skader.

3 Ta av strut akselmutteren og avlaste presset på våren for å fjerne den fra spankulere montering.

4 Inspiser spankulere montering for tegn på slitasje. Skift ut slitte våren med en ny Pontiac sertifisert spiralfjær.

5 Sett på nedre isolator før du installerer våren, støv skjold, fjærings støtfanger og spankulere mount.

6 Komprimere strut i strut kompressor, fest og dreiemoment akselmutteren til produsentens spesifikasjoner.

7 Installer spankulere montering i Grand Prix og utføre en sikkerhetskontroll før kjøring.

Hint

  • Spesielle verktøy er nødvendig for å fjerne fjær fra strut. Du kan ta spankulere inn til en automotive sentrum å ha dem fjerne våren, erstatte og montere staget.
  • Kjøp pulverlakkerte fjærer som er belagt med en rust prøvetrykk før pulveret maling påføres og bakt på. Denne prosessen gjør fjæren mye mer motstandsdyktig mot korrosjon.
  • Ta presset av fjærene før demontering. Dette er potensielt svært farlig som fjærer bære en stor del av kraften som er brukt når deres begrensninger er løslatt.