Økt Nøyaktighet for GPS på Heights

Økt Nøyaktighet for GPS på Heights


GPS-systemet i verdensrommet styres av den amerikanske regjeringen, og regjeringen hevder at den er forpliktet til å gi mulig best mulig nøyaktighet. Men for at dette skal skje for den gjennomsnittlige forbruker, må privat sektor produsenter gjør GPS-enheter som også er optimalisert for GPS nøyaktighet, blant annet i form av nøyaktig høyde - eller høyde over havet - avlesninger. Men selv med statlige og private sektorer samarbeider, det er andre faktorer å vurdere.

Bakgrunn

Det kan virke som å komme nærmere himmelen, der GPS-satellittene streifer, ville gi bedre nøyaktighet i form av høydemålinger, men dette er ikke nødvendigvis tilfelle. De 31 GPS-satellitter som sirkler rundt jorden, som i juli 2013 sender radiosignaler som reiser på lysets hastighet - 186000 miles per sekund - for å møte GPS-enheter under. Så bringe GPS-enheten noen flere tusen fot over havet ikke er virkelig kommer til å gjøre mye av en forskjell når det gjelder å motta GPS-signal raskere. Men en fordel kan du ha en høyere høyde er et fravær av hindringer - som for eksempel høye bygninger - som ellers ville hindre et klart signal bane fra satellitter til en GPS-mottaker.

Prosess

For at en GPS-enhet for å beregne sin posisjon, må det motta et signal fra minst tre GPS-satellitter. Med slike signaler, kan en GPS-enhet også bestemme avstand samt hastigheten som enheten er på reise. Men for å finne høyden på som en enhet er, GPS-enheten trenger signalet fra minst fire GPS-satellitter. Men hvis en enhet kan motta signaler fra enda mer enn fire satellitter, kan resultatet bli enda mer nøyaktig.

kosttilskudd

Videre kompletterer høyere høyde nøyaktighet supplerende systemer, inkludert Wide Area Augmentation System og Nationwide Differential GPS mottaker. Disse systemene korrigere feil i GPS-signalene som kommer fra atmosfærisk forstyrrelser. Likevel, selv med hjelp av slike systemer, GPS kan ikke være lettelse opp på for å være helt nøyaktig. For eksempel, nøyaktige høydemålinger avhenge noe av GPS kartlegging, inkludert en korrekt fremstilling av jorden som en kule - som ikke er helt sfærisk.

Kontrast

En høydemåling i kontrast til GPS høydemålinger er det barometriske måling av høyde, slik det er vanlig brukt i fly utstyr. I tillegg GPS høyde på et sted - for eksempel på en fjelltopp - vil sannsynligvis avvike fra de oppgitte høyde gitt av US Geological Survey på ikke-GPS-kart, som er basert på målinger fra havnivå til å bestemme høyde på en plass. Faktisk, bemerker GPS produsenten Garmin som en GPS-enhet er høydemålinger kan være av med så mye som 400 fot sammenlignet med en høyde oppført på et kart.