Slik reparerer et kamera

Slik reparerer et kamera


De fleste av dagens kameraer, på grunn av mekanikken i digital fotografering, har en tendens til å være problemfritt. Faktisk er mange av de problemer som oppstår med moderne kameraer har en tendens til å være forårsaket flere av menneskelig feil i stedet for kamera feil. Men å forstå hvordan du feilsøker kan hjelpe deg raskt løse mange problemer som ellers ville kreve et kamera verksted.

Bruksanvisning

Feste Kamera

1 Finn manual for kameramodellen. Hvis den originale kopien er gått tapt, gå på nettet for å finne og laste ned en elektronisk kopi av håndboken fra kameraprodusenten. Finn den delen av manualen feilsøking. Bruk alternativene som en sjekkliste. Gjennomgå hver enkelt å sørge for at saken ikke gjelder problemet ditt, eller at du allerede har prøvd den oppførte løsning.

2 Undersøk objektivet hvis kameraet produserer dårlige bilder. Bruk et glatt, glass polering klut til å rengjøre linsen og tørke av flekker. Hvis objektivet er ripete og avtagbart, erstatte den.

3 Hvis kameraet ikke vil slå seg på, sjekk strømkilden. Åpne kameraets batteri beholderen og ta ut batteriene. Teste dem med en batteritester og kaste dem bort hvis de ikke viser full styrke. Lad batteriet hvis kameraet bruker en gjenbrukbar batteri kilde. Skift batteriene og prøve å slå på kameraet igjen.

4 Hvis kameraet ble nedsenket i eller utsatt for ferskvann, la det tørke ut for en hel dag og natt. Ta ut minnekortet og batterier for å tillate disse hulrommene for å tørke ut også. Sett inn kortet og nye batterier og teste kameraet ved å slå den på.

Hvis kameraet ble nedsenket i saltvann, ta ut batteriene og minnekortet. Sett det i en pose med ferskvann umiddelbart, deretter kaste bort batteriene og la kortet tørke ut. Ta kameraet i posen med vann til en profesjonell reparatør for å rense ut salt. Prøv å berge data av kortet når den tørker.

5 Hvis kameraet ikke vil koble til eller laste ned bilder til datamaskinen, må du bytte kameraprogramvaren på datamaskinen med en ny versjon og installasjon. Avinstallere den nåværende programvaren. Last ned den nye versjonen, utføre installasjonsprosessen, og sluttføre programvarelisenser. Koble kameraet til datamaskinen med en datakabel og prøver å laste ned bildene igjen.

6 Hvis kameraet viser en feilmelding, og vil ikke svare på noen kontroller, slå av kameraet og vent i minst ti sekunder. Vent til skjermen for å gå tom, og deretter starte kameraet. La det gå gjennom oppstartsprosessen. Test kameraet ved å ta et bilde og bekrefter det tar bilder på riktig måte.

Hint

  • Regelmessig vedlikehold og rengjøring av kameraet bidrar til å hindre gradvis slitasje. Rengjør objektivet, inne og ute hvis avtakbar. Bruk en presset luft beholderen for å bli kvitt støv inni hulrom. Til slutt bruker batterier kjøpte nylig. Brukte batterier har en tendens til å lekke batterisyre over tid, noe som kan skade innsiden av kameraet.
  • Ikke prøv å demontere kameraet selv i et forsøk på et hjem reparasjon. De fleste av de verktøyene som trengs for å arbeide med miniatyr elektronikken inne kameraer er ikke tilgjengelig hjemme eller fra den lokale jernvarehandelen. Kamera elektronikk krever høyt spesialiserte reparasjoner når endret. Tukle med innmaten vil bare gjøre garantien, som fortsatt kan være bra for å redusere profesjonelle reparasjonskostnader.