Slik reparerer en flassing klarlakk på en plastbåt

Slik reparerer en flassing klarlakk på en plastbåt


Den klare ytre strøk på glassfiberbåter er dannet av et stoff som kalles gelcoat. Et to-komponentsystem som består av polyesterharpiks og katalysator, er gelcoat det første inn i støpeformen under fremstillingen. Som det herder, til gelcoat obligasjoner til lagene i strukturelle glassfiber lagt på det skape en glatt, skinnende utvendig strøk. Gelcoat har to funksjoner i marine applikasjoner. Det tetter glassfiber struktur under for å beskytte den mot elementene og det gir båten en blank, attraktivt utseende. Gelcoat er under kontinuerlig angrep mot støt, strukturelle flexing og ultrafiolett skade fra solen. Det er mer et spørsmål om når enn om reparasjoner vil være nødvendig å sprukket eller flasser gelcoat på en godt brukt glassfiber båt.

Bruksanvisning

Preparat

1 Chip unna den sprekker eller flasser gelcoat med en skarp kniv, utvide utover til du kommer til et område der det er hel og fast bundet til glassfiber under.

2 Rengjør kuttet bort området med alkohol eller aceton løsemiddel.

3 Sand laget av glassfiber eksponert ved den fjernede gelcoaten med grov 80- til 150-grit tørt sandpapir for å gi god bindeflate for påføring av ny gelcoat.

4 Se etter et mønster av spider web-type sprekker som stråler bort fra det skadede området. Bruk en roterende jeksel på Dremel verktøy eller en skarp kniv til å åpne opp eventuelle sprekker og forstørre dem.

Bruk av Gelcoat

5 Bland den todelte gelcoat pasta og katalysator i en blanding cup i henhold til produsentens instruksjoner. Når komponentene er blandet, har du bare 15 til 20 minutter av arbeidstiden før gelcoaten begynner å stivne.

6 Påfør gelcoat til reparasjonsområdet. Flere metoder virker, avhengig av størrelsen og dybden av reparasjonen. Du kan male blandet gelcoat på, helst med en fin-børste, eller spre den over overflaten med et barberblad eller annet tynt metall implementere. Du kan DAB den på større områder med en målestav og deretter glattet med en plastsparkel. Bygg opp belegget på ny gelcoat, så det er litt hevet over den omkringliggende intakt overflate for å la noen margin for sliping. Trykk på gelcoat inn noen forstørrede sprekker å fylle dem helt.

7 Glatte overflaten av det reparerte området ved å rulle en glassflaske over overflaten. Dekk reparerte overflaten med plast mat brytes eller et stykke av mylar tapet ned.

Etterbehandling behandling~~POS=HEADCOMP

8 Trekk av plastfolie etter gelcoaten har fullt herdet.

9 Sand ferdig reparasjonen begynner med 150-korning tørt sandpapir på en sliping blokk. Sand i en frem og tilbake bevegelse. Fortsette inntil reparasjonsområdet er slipt ned til nivået for den eksisterende gelcoat.

10 Fortsett å sand med suksessivt finere korn i våt / tørr sandpapir fra 220-grit opp til 600-grit å fjerne riper og finish overflaten. Spray overflaten med vann fra en sprayflaske med intervaller som du sand for å glatte finish.

11 Tørk reparasjonen området tørt. Smør overflaten med rubbing compound og buff overflaten for hånd eller ved hjelp av en strømbuffer. Påfør voks formulert for glassfiber til reparasjonsområdet. Etter det tørker til en dis, buff voks med hånd eller ved hjelp av en strøm buffer.