Slik kalibrerer Canon 16-35 til en Canon 50D

Slik kalibrerer Canon 16-35 til en Canon 50D


Canon 16-35mm objektivet er en stor vidvinkel linse for Canon 50D og veldig populært med avanserte amatører og profesjonelle. Det er en "L" -serien linse som anses av Canon som deres flaggskip profesjonell serie med linsemodeller. Hvis du skal ta bilder med Canon 16-35mm objektiv du ønsker å sørge for at det er i fokus. En måte å sikre at ditt Canon 16-35mm objektiv er å ta flotte bilder, er å kalibrere den til Canon 50D før du begynner å ta noen alvorlige bilder med den.

Bruksanvisning

1 Monter Canon 16-35mm objektiv på Canon 50D kamerahus. Kontroller at kameraet er slått av før du monterer objektivet. Juster den røde prikken på linsen med den røde prikken på kamerahuset, og drei objektivet til den låses på plass.

2 Plasser Canon 50D på et solid stativ. Sørg for å låse kameraet i riktig slik at den ikke faller ned.

3 Rett kameraet mot en referanse mål å fokusere på. Referansen målet bør være noe som har høy kontrast slik at kameraets AF-system vil være i stand til å plukke opp på den. Det bør være flat, som en boks, og parallelt med kameraets fokalplan.

4 Plasser stativet ca 2,6 fot fra referansemålet. Kameraet til gjenstand avstand beregnes ved å gange brennvidden av objektivet, i dette tilfellet 16 mm, ved 50.

5 Plasser linsen på autofokus eller AF og Canon 50D til AF-modus. Deretter kan du fokusere midtpunktet manuelt.

6 Fest en ekstern bytte til kameraet eller sette kameraets selvutløser på slik at utløserknappen slipper automatisk uten at du trenger å røre kameraet. Dette gjør at fokuset forblir der du vil ha det og du ikke tilfeldigvis riste kameraet når du trykker utløserknappen.

7 Trykk på menyknappen og gå til den egendefinerte funksjonsmenyen 3 og bla å fungere 7 - AF mikrojustering. Velg det andre alternativet "2: Juster etter lens". Ta tre bilder på innstilling -5, tre bilder på innstillingen 0, og tre bilder på innstilling 5.

8 Se bildene på datamaskinen, eller på displayet på kameraet på 100%. Bestem hvilke to innstillingene er de skarpeste og i fokus. Ta flere bilder på de to innstillingene du velger å bruke finere microadjustments innstillinger går opp og ned i trinn på 2. Dette vil bidra til å begrense hvilken innstilling er det skarpeste. Når du har plukket den skarpeste innstillingen, skrive det ned slik at du vet hva innstillingen fungerer best for Canon 16-35mm objektiv. Nå har du riktig kalibrere Canon 16-35mm objektiv til et Canon 50D.