Slik installerer en trinse på en 1989 Ford F-150

Slik installerer en trinse på en 1989 Ford F-150


Skifte hoved veivaksel, eller lavere, trinse på 1989 Ford F-150 er en enkel oppgave som bare komplisert av det faktum at radiatoren må fjernes for å få tilgang til det. Selv om forskjellige trinser er funnet på Ford F-150-motoren, inkludert dynamo, klimaanlegget og vannpumpe trinser, er den viktigste veivakselremskiven ligger på det laveste posisjon på forsiden av motoren, under viften. Ved å følge trinnene i riktig rekkefølge og blir organisert, kan installasjonen av hoved veivakselen skivene oppnås på en forholdsvis kort tidsperiode.

Bruksanvisning

1 Ta av radiatorlokket, overløp rør og åpne radiatoren tappepluggen plassert nederst bak på radiatoren. Tapp kjølevæske i en gryte under radiatoren. Når drenert, lukke pluggen og riktig kast kjølevæsken.

2 Løsne slangeklemmer av de øvre og nedre slanger festet til radiatoren med en skrutrekker, og trekk slangene av radiatoren. Hold dreneringssumpen praktisk fordi overflødig kjølevæske kommer ut av slangene.

3 Bruk en pipenøkkel med riktig størrelse socket å fjerne deksel festeboltene. Fjern dekselet og plasser den på motoren. Fjern boltene rundt radiator, være sikker på å legge alle boltene på et trygt sted før du trekker radiatoren ut av Ford F-150. Når du fjerner radiator, pass på å ikke skade den ved å trykke den mot viftebladene.

4 Finn beltene at løkken skivene. Følg hvert belte til den enhet som den kjører og ser enten for en pivot bolt eller en justeringsbolt. Når disse boltene er tilstrekkelig løsnet, kan hver enhet flyttes for å løsne og fjerne beltet. Flytt beltene ut av veien, men holde dem på den spesifikke skivene for å unngå senere misforståelser. Skriv ned hvor beltet går der på veivakselen skivene.

5 Fjern skruen som holder skivene ved hjelp av en pipenøkkel og riktig socket. Installer den nye skivene ved å bolte det på plass.

6 Fest beltene til den nye skivene og justere beltestrammingen ved hjelp av dreie eller justeringsboltene. Det kan være nødvendig å bruke en stor skrutrekker til å lirke enheten stramt nok før du fester justeringsbolten. Ifølge Engelsk versjon, bør beltet ha omtrent 1/4-tommers trekk hvis beltelengden er kortere enn 12 inches fra skivene sentrum-til-sentrum og 1/8-tomme til 3/8-tommers hvis lengre.

7 Installer radiator, slanger og liksvøpet ved å følge fremgangsmåten i motsatt. Sett den negative batterikabelen og fylle radiatoren til riktig nivå. Fyll radiatoren til væsken er synlig, starte motoren og tilsett mer væske inntil full.

Hint

  • Når du installerer en ny trinse er det en god idé å sjekke alle belter for slitasje og erstatte med nye hvis nødvendig.