Slik installerer en oljepumpe på en 2002 5.3L Chevy 4WD

Oljepumpen i 2002 Chevy brukes til å smøre motoren mens bilen er i bevegelse. Hvis oljepumpe blir skadet kan det føre til at motoren blir skadet som det skaper friksjon mellom stempler, lager og aksler. Hvis oljepumpen blir skadet bør du se til å erstatte den før du tar bilen ut på veien. Du kan plukke opp en ny oljepumpe fra din lokale auto butikken.

Bruksanvisning

1 Sett bilen på et flatt underlag og sett på parkeringsbremsen. Plasser en bil jack under bilen. Plasser jekken på en lik avstand mellom for- og bakhjul. Hev bilen opp fra bakken. Støtt bil jack ved å plassere jack stands langs siden det.

2 Plasser renne pannen under bunnpannen. Bunnpannen ligger rett under motoren. Fjern dreneringspluggen i bunnen av bunnpannen. Tapp av oljen i å renne pannen. Når bunnpannen har blitt fullstendig tømt, må du sette på bunnpluggen.

3 Bruk en fastnøkkel til å fjerne boltene som holder bunnpannen på plass. Løft bunnpannen ut av kjøretøyet. Hvis du sliter med å fjerne det med hendene slå den løs forsiktig med en treklubbe. Dette vil gi deg tilgang til oljepumpen.

4 Ta ut en festebolt som holder oljepumpen på plass. Trekk den gamle oljepumpen ut av kjøretøyet. Linje den nye oljepumpen riktig, slik at sjåføren ryggraden på de beste linjene opp riktig med en går ned kamdrev. Fest på plass med festebolten på et dreiemoment på 35 fot-pounds.

5 Sett på bunnpannen og fikse på plass med festeboltene. Sett ny olje tilbake i bunnpannen. Senk bilen nøye av bilen jack. Slå på motoren for å sjekke at den nye oljepumpen fungerer riktig.